Halaktotsele: dojke cista

Zdravlje I Medicinska Video: Ciste Na Dojkama (Jun 2019).

Anonim

Halaktotsele - grudi ciste. Sadržaj takve ciste su modifikovani mlijeko, polu - lobularna ćelija.

Primarni razlog halaktotsele - kršenje odliva mlijeka kriške raka zbog blokade ili upale. Većina halaktotsele nastaje zbog laktacije ili nakon odbijanja, ali rijetki, može se javiti u ostalim periodima (trudnoća), pa čak i ljudi.

U stvari, halaktotsele - hyperinflate pun i isecite dojke. Kada je pokrenuo odliv ćelije nastavljaju proizvoditi mlijeko, koji se akumuliraju, otkriti kroz rak tkiva kao tumor.

Kršenje odliva čestica mlijeka može doći zbog manjih upala mlijeka kanala, ali većina istraživača su skloni da misle da zapečaćene kanala zgrušala mlijeko. Do mehanizam halaktotsele sličan dermalnoy ciste (ateroma) u kojoj je sadržaj proizvoda sastoji se od lojnih žlijezda i cista zidove - lobularna ćelija.

dijagnoza halaktotsele

Halktotsele dyahnostsyruetsya vrlo jednostavan. Dojke Cista soft-elastična na dodir, mobilni, ispravno zaokruženo, bezbolno.

Malo bol se može javiti kod pacijenata sa značajno povećanje u ciste kroz hiperekstenzija kompresije tkiva i okolnih normalan lobulama.

Kada ultrazvuk može otkriti tečnost formiranje noninflammatory prirode, ali ultrazvuk dojke u toku hranjenja poteškoća hipertrofija čestica željeza koji može okružuju kosti.

Kada prima obrazovanje punkcija vershkovopodibna tečnost žuto-zelene boje. Kao ciste sadržaja - modificirani mlijeko mikroflore to je obično odsutna. Ali, to je savršeno plodno tlo za uvjetno patogenih mikroorganizama (stafilokoka, streptokoka) kao najčešći komplikacija halaktotsele - dojke apsces, mastitisa.

Po otkrivanju takvih formiranja tumora u periodu dojenja ili nakon nekoliko mjeseci, budite sigurni da se konsultuje mamolog. Uprkos velika vjerovatnoća halaktotsele, zanemariti opasnost od raka dojke.

tretman halaktotsele

Ako je potvrdio halaktotsele hranjenje stanica. Tretmani mogu se podijeliti na punkciju i radikalne.

Vrlo često možete pronaći mnoge komercijalne klinike nude liječenje raka dojke ciste bez rezova. U okviru ovog atraktivna ponuda obično znači bušiti ciste sa usisnom (aspiracija) sadržaj.

Ova metoda je privukla mnoge žene ne mislim da još jednom težnja lobularna ćelije mogu proizvoditi mlijeko. I zato što je protok mlijeka nije obnovljena, cista, najvjerovatnije, neće biti ponovo.

Mogućnost ožiljaka nakon sisanja sadržaj cista je vrlo niska, osim toga, za velike ciste i površina, deformaciju unutrašnje ožiljak kozmetički povoljan ili manje.

Najlakši način da se jednostavno ekscizija halaktotsele hirurški. Ovo postoperativni ožiljak gotovo nevidljive, kao i mogućnost ponavljanja je vrlo niska. Postoji barem neka mogućnost samostalnog drenaže ciste, ali homeopatskih lijekova i biljnih oblogom je neefikasan. Osim toga, rizik od infekcije, kao što ciste u bilo koje vrijeme ako upozore dojilja, zbog čega je kod specijaliste, mamolog.

Halaktotsele: dojke cista
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti