Gilbert sindrom i njegove posljedice

Zdravlje I Medicinska Video: Seranovi 101 Epizoda (Ahilova Peta) (Juli 2019).

Anonim

Mnogi su čuli za takvim zajedničkim bolesti kao što Gilbert sindrom. Efekti to vidljivo, prije svega jetre.

Efekti Gilbert sindroma pojavljuju više na jetru. I neko posljedice bolesti ne može biti otkrivena, dok drugi trebaju dug i naporan tretman.

Gilbert sindrom: implikacije

Ako imate bilo kakve sumnje o njegovom zdravstvenom stanju, a ti pretpostaviti da bi to moglo biti Gilbert sindrom, efekti koji su vrlo opasni za zdravlje, mora uraditi ultrazvuk jetre i proći hemije krvi u bilirubin.

Za podršku funkcije jetre kod pacijenata koji moraju slijediti dijetu u ograničenoj mjeri u sportu. Razlog ovih ograničenja je jednostavan: Gilbert sindrom, efekti koji se posmatraju kao brzo pigment jetre u 5% pacijenata zahtijevaju posebnu pažnju.

Riješi masne jetre ne može čisto zbog ćelije jetre, normalizacija bilirubina i žučnih puteva čist. Istovremeno, treba imati na umu naslednog faktora i hroničnih simptomatskih manifestacije pacijenata sindrom Gilberta u suprotnosti režima odmora i prehrane.

Gilbert sindrom: Preporuke

Ako ste našli Gilbert sindrom treba da znaju šta posljedice možda nije pojavio na 20 godina. Ali od ove bolesti ne utiče na životni vijek. Pacijenti sa Gilbert sindrom kako bi se izbjegle komplikacije Dijeta treba da ne preporučuje se konzumiranje alkohola.

Pacijenti sa Gilbert sindrom treba da razmotri program obuke i uklonite ga iz velike vježbe. Odbiti vakcinacije i nije potrebno. Efekti Gilbert sindrom je manje tegoban ako slijedite upute doktora i ishrane.

U cilju da možete dobiti potpuniju sliku bolesti, dajemo svoj glavni simptomi:

  • umjerenim i visokim sadržajem indirektnog bilirubina u krvi;
  • smanjenje bilirubina zbog uzimanja fenobarbiton;
  • glucuronosyltransferase parcijalne neuspjeh.

Treba napomenuti da je Gilbert sindrom je manje šanse da komorbiditetima, ako slijedite preporuke stručnjaka.

Gilbert sindrom i njegove posljedice
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti