Hormon ljubavi može poraziti čak i najjači bol

Zdravlje I Medicinska Video: Seranovi 103 Epizoda (Ljubav Je Trpni Pridev) (Jun 2019).

Anonim

Oksitocin je poznat kao "hormona ljubavi" i već dugo u vezi sa pozitivnim ljudskih emocija. Ljudski korionski gonadotropin igra ulogu u trudnoći. Nivoa oba hormona povećavaju za vrijeme i nakon porođaja, kažu stručnjaci, je prirodni zaštitni mehanizam koji smanjuje intenzitet boli kod trudnica.

Prema rezultatima jedne male preliminarne studije, oksitocin i horiogonadotropina pomoći u borbi protiv boli ljudi. California istraživači su otkrili da 7 od 9 pacijenata prijavljenih smanjenje boli od 30 posto na 40 posto nakon što je kombinacija ova dva hormona. Pored toga, nivo potrošnje opioida (opojnih) protiv bolova potrebno ovih sedam pacijenata također smanjena za 30- 40 posto. Pacijenti su prijavili smanjenje intenziteta boli i učestalost izbijanja, navodi se u studiji autori, stručnjaci u "bol klinike" u West Covina.

Autor dr Forest Tennant, terapeut koji se bavi hroničnog bola, rekao je nakon hormonske terapije bio je relativno malo nuspojava.

Jednog pacijenta koji su sudjelovali u ovom istraživanju nije osećao nikakve efekte, dok su drugi oksitocin je više emotivan. Sljedeći korak istraživači će provesti dodatne studije velikih razmjera kako bi se utvrdilo da li je alternativa hormonskoj za liječenje boli.

Hormon ljubavi može poraziti čak i najjači bol
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti