Kako da ne uhvatiti rotavirusa

Zdravlje I Medicinska Video: Babybonus Ordinacija: Rota Virus (Jun 2019).

Anonim

Rotavirus infekcije se naziva želuca ili crijevnih gripa. Većina djece pati od toga, ali postoje i infekcije kod odraslih. Ova infekcija, uz temperaturu i druge znakove prehlade, u pratnji povraćanje i proljev. U naprednim oblicima infekcije, djeca su vrlo teško nositi.

Prva stvar koju treba učiniti ako vi ili vaše dijete pokupila rotavirus se početi pije puno vode. Činjenica da je povraćanje i proljev brzo dehidrira tijelo i za poboljšanje pacijent treba popuniti ravnotežu vode. Kada je prvi simptomi infekcije treba odmah odustati od hrane i zovem doktora.

Ako je opće stanje pacijenta ne popravi u roku od nekoliko povećanje sati, povraćanje i proljev, snage napuste tijelo, ne postoji slabost, oni odmah žele pozvati "hitnu pomoć." Gdje simptome rotavirus infekcije je opušteniji, možete pokušati da se tretira kao kod kuće, bez pomoći doktora.

Tipično, želuca gripa je 7-10 dana, ali temperatura rijetko uzdiže iznad 38 stupnjeva, posebno kod adolescenata i odraslih. U prvih 2-3 dana ćete biti teško ili trovanja rotavirus infekcije samo kada simptomi i dalje postoji za 3 ili 4 dana imate, možete biti sigurni u dijagnozu "intestinalni gripe".

Kako da ne uhvatiti rotavirus infekcije:

1. Ako vrtić, škola, fakultet ili posao bilo je slučajeva infekcije želuca gripa, najbolje je da ostanu kod kuće, skini na svoj račun. U svakom slučaju, to je bolje nego da je bolestan.

2. Kada van, dolazi kući samo idi oprati ruke.

3. Sva sredstva za higijenu, ručnici i posteljina moraju biti u svakog člana porodice. Ako je neko bolestan, onda bi trebalo da perepraty sve stvari i oprati stan. Odaberite pacijenta odvojenoj posudi.

4. Hrana pranje prije upotrebe. Ne pokušavajte ništa na tržištu prilikom kupovine.

5. izoliran od zaražene osobe ili ograde dijalog i kontakt sve dok se smatra zarazno.

Ako vas je strah od ugovornih rotavirus infekcije, možete se vakcinisati protiv nje. Ali doktori kažu da je čak i jednom Relaxer crijevnih gripa, vi ste još uvijek u opasnosti od ponovo ugovaranje. Zbog toga, potreba za vakcinaciju protiv rotavirusa bolje razgovarati sa svojim lekarom.

Kako da ne uhvatiti rotavirusa
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti