Kako izbjeći djetinjstva gojaznost?

Zdravlje I Medicinska Video: Kontekst: Gojaznost (Juli 2019).

Anonim

Nije tajna da je u posljednjih nekoliko godina došlo je jasan trend povećanja broja djece kojima je stvarni problem pretilosti su u vrlo ranoj dobi. Dijete gojaznost je postao takav zajednički problem koji traje katastrofalnih razmjera. Sve možete vidjeti prvi razred čija masa prelazi 35-40 kg ili adolescenti težine preko osamdeset.

Medicinski izvori u gojaznosti se tretira kao prekomjerne nakupljanje masnih ćelija u organizmu djeteta, što je dovelo do povrede proporcionalnosti težine i visine u pravcu viška standarda tjelesne težine za više od 20%. Smatra se da je preciznije možemo utvrditi stepen gojaznosti od debljine nabora kože, s obzirom na dob i spol djeteta.

To može povrijediti, ali osim debljanja, djetinjstvo gojaznost je u pratnji fizičke i fiziološke poremećaje koji dovode do ozbiljnih problema kao fiziološke prirode i psihološki.

Tipično, gojaznosti se povećava s dobi i stvara sve pretpostavke za nastanak i razvoj mnogih bolesti kao što su dijabetes tipa 2 stepena, nesanica, koronarne bolesti srca, bolesti mišićno-koštanog sistema, dermatološki problemi i drugi. Osim toga, gojaznosti je uzrok nesigurnosti i niskog samopoštovanja djeteta, kao i razvoj različitih sistema koji negativno se odražava na njegov odnos s vršnjacima.

Mnogi stručnjaci smatraju da je najteže posledice gojaznosti imaju isti socijalni i psihološki. Dijete gojaznost obično počinje kao posljedica nekih genetskih preduvjeta ili nepravilnim interakcije ishrane, fizičke, psihičke i fiziološke faktora.

Većinu svojih pojava rezultat je ukupnost faktora:

  • prejedanje tijekom djetinjstva;
  • Rano uvođenje u ishranu beba čvrste kalorija hrane;
  • ne primaju i troše kalorija;
  • nedostatak fizičke aktivnosti;
  • nepravilne ishrane modeliranje ponašanja, itd

Jasno je da je djetinjstvo gojaznost je lakše spriječiti nego lijek, tako da bi trebao biti primarni cilj mladih roditelja. Moja majka mora hraniti bebu dok dojke, i naučiti da precizno odrediti kada dijete dođe do zasićenja. Trebalo bi pokušati odgoditi uvođenje čvrste hrane u ishranu bebe moguće.

Tokom intenzivnog rasta roditelja djeteta treba pratiti točnost svoje moći (niskokalorične, zdrava i bogata vitaminima i mikroelementima proizvoda), pokušajte da ga eliminirati iz ishrane je štetna brza hrana, ohrabriti ga da fizičke aktivnosti, itd Ali ako roditelji vide šta preventivne mjere ne daju apsolutnu rezultate, treba potražiti pomoć stručnjaka.

Pravilno intervencija može pružiti efikasne rezultate u lečenju gojaznosti, što je dokazano da hrana i fizičkog ponašanja djeteta ili adolescenta je lakše ispraviti nego ponašanje odraslih. Ipak, bolje spriječiti problem nego to popraviti za dugo vremena.

Stoga, da bi izbjegli gojaznost, da ne bi u ranoj fazi ili izliječiti dijete od rođenja treba naučiti bebu kulture hrane, ohrabriti ga da fizičke aktivnosti, razvija svoje samopouzdanje i self-zadovoljenje.

Kako izbjeći djetinjstva gojaznost?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Ishrana