Kako izazvati povraćanje nakon obroka

Zdravlje I Medicinska Video: Bljuckanje I Povraćanje (Januar 2019).

Anonim

Svi su barem jednom u životu zapitali kako izazvati povraćanje nakon obroka. Mi ćemo pokušati shvatiti zašto je potrebno da izazove povraćanje i kako se to radi.

Pozivanje povraćanje osoba pomaže vašem tijelu nositi sa simptomima trovanja, prejedanja, alkohol intoksikacije, itd Da biste spriječili štetnih materija mijenja probavnog trakta nakon jela potrebu da se umjetno izazivati ​​povraćanje. Uzmite u obzir najčešće korištenih metoda.

Kako izazvati povraćanje nakon obroka

U hitnim slučajevima, kada je nakon obroka treba izazvati povraćanje, većina ljudi pribjegavaju jedan od konvencionalnih metoda. Svaki od njih je vrlo efikasna i više puta je testiran u praksi.

  1. Ova metoda pomaže da shvate kako najbolje izazivati ​​povraćanje nakon obroka, nemaju nikakve dostupnih alata i specijalnih uređaja. Jedan ili dva prsta treba da dodiruje bazu jezik, tako dosadan i izazivanja geg refleks. Da biste saznali kako se izazivati ​​povraćanje nakon jela sa prstima, znaju gotovo sve. Prednost ove metode nije potrebno koristiti dodatne alate.
  2. Isto tako popularan način kako da se izazivati ​​povraćanje posle jela je upotreba kalijum permanganata. Recept za jednostavno rješenje. Po litri tople prokuvane vode da se mala količina mangana na rješenje stekao blijedo ružičaste nijanse. Kako bi se izazvao geg refleks treba piti pripremljene otopine do dna. Ako na taj način izazvati povraćanje nakon jedenja ne radi, dodatak koristiti prste, kao što je opisano gore.
  3. Ako jedva tolerisati miris mangana, umjesto za rješenje možete koristiti kuhinjske soli. Potrebno je da se pripremi lagani slani rastvor, a voda bi trebalo da bude toplo. Piti gutljaj.

Želudac očisti jedan od gore navedenih metoda, spremni ste za daljnje manipulacije. A dalje slučajeva trovanja treba potražiti savjet liječnika.

Kako izazvati povraćanje nakon jela sa lekovima

Ako konvencionalnih metoda iz nekog razloga nije uspjelo, može izazvati povraćanje sa posebnim droge, lijekovi doprinose bržem uklanjanju toksičnih tvari iz želuca. Često se koristi droge, koji ne samo izazvati povraćanje, već imaju ekspektorans efekt. Najčešće se koristi "apomorfin" i "likorin": sa ovim i drugim lijekovima može stimulisati geg refleks i uzrok bljuvanja.

Sve metode opisane u ovom članku su efikasniji. No, u svakom slučaju, na ovo pitanje treba da konsultuju lekara, pogotovo ako postoje svi simptomi trovanja.

Kako izazvati povraćanje nakon obroka
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti