Osloboditi se fistule na desni kod djeteta?

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Ukloniti Fistulu Iz Usta! Najbrži Način ... (Juli 2019).

Anonim

Kada se upala desni počinje, to može biti fistula na desni kod djece. Tamo je kroz stara pitanja nevylikuvanyh zuba ili loše brtvljenje. Rizik da fistula može dovesti do gubitka zuba i jakih bolova. U ovom slučaju, što je prije moguće kod specijaliste.

Fistule na desni bebe može biti zbog više razloga, uključujući i - paradentoze, osteomijelitis, hronični odontogene upale sinusa. Na listi može uključivati ​​kutnjak, koji kasni erupcija.

Šta fistula na desni kod djece

Fistula se zove kanal koji povezuje površine upale. Apsces može biti duboko u gustoj vilice, ali je vanjski dio će se nalaziti izvan. Identifikuju sa radiografija može biti normalan ili u pregledu.

Fistule na površini desni djeteta ima sljedeće simptome:

  • zubobolja posebno teško kada je njegova briga;
  • zub oporavlja;
  • otečen ili pocrvene desni;
  • pušten iz rupe fistule gnoj.

Fistula proizilazi iz kompleksa upalnih procesa u tkivu vilice ili zato što bolest nije smanjiti zub. Desnevoy fistula kod djeteta može biti i vanjski manifestacija upaljene ciste zuba. Loš tretman može uzrokovati ovo ako liječenje karijesa doktor nije dobro tretira zub, bakterije mogu nastaviti njihovog životnog ciklusa, što uzrokuje upalu i fistula. Ali glavni uzrok fistule - a granulaciju oblik parodontitisa.

Kako tretirati fistule na desni djeteta

Sama po sebi, fistule ne tretira. Fokus svojih uzroka - parodontitisa. Sve počinje sa konvencionalnim stomatološkog tretmana, nakon čega usta dodatno tretirane s antibakterijskim lekovima. U slučajevima kada je pacijent odrasla osoba, on može imenovati antibiotika. Dijete kao dodatna mjera može odrediti soli slivovi koji su u mogućnosti da se smanji upalu.

Ako je stomatolog primjenjivati ​​u vrijeme operacije je potrebno. U suprotnom, operacija se izvodi pomoću lasera. U najnaprednijim slučajevima postoji opasnost od vađenja zuba i hirurške fistule struganje pogođenih područja.

Osloboditi se fistule na desni djeteta narodne lekove

Koristeći samo sredstvo tradicionalne medicine, možete dobiti osloboditi od fistule. Preduvjet traži medicinsku pomoć, ali to se može dodati i "receptima bapske.

Ljekovita mast se priprema od cvjetova nevena i stolisnika, maslačak i kiseljak, djetelina trave i mošusa. Biljke samljeti u blenderu, a zatim dodaju u mješavinu ihtiolovaya Vishnevsky mast ili krema. Da mast je homogena masa se dodaje ulja nevena. Gotov mast tretira pogođenim područjima.

Glavna mjera prevencije fistule je skrupuloznu higijenski njegu usne šupljine i redovnim stomatološki pregled. Pravilna ishrana i zdrav način života i pomoći da se izbjegne fistula.

Osloboditi se fistule na desni kod djeteta?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti