Osloboditi zimske pospanosti: 6 ways

Zdravlje I Medicinska Video: The Winds Of War Vii - Into The Maelstrom (Sa Prevodom) (Juli 2019).

Anonim

Slabost i pospanost tokom zime u sebi loše, ali ako ne iskorijeniti, takvo stanje se može razviti u depresiju.

Nudimo vam šest jednostavnih, ali vrlo efikasan način za borbu protiv zimske blues.

Pokušajte da slijedite ove poena, a nakon nekoliko dana ste ugodno iznenađeni s rezultatima.

Naspavam. Prema riječima stručnjaka, noćni san bi trebao trajati najmanje 7:00. Tokom tog vremena, tijelo proizvodi dovoljno serotonina, što utiče na zdravlje dana, uključujući - u raspoloženju. Osim toga, doktori ne preporučujemo spava više od 9 sati dnevno, kao višak sna može izazvati slabost i pospanost.

pretjeranoj konzumaciji. Probudite se ujutro i rad će se prebaciti u čaši vode i popijte na prazan želudac pola sata prije jela. Važno je da se hrani tijelo sa vodom, čaj ili sok tokom dana. Istraživanja su pokazala da je potrebno da piju najmanje 1,5-2 litara tekućine dnevno da se osjećaju energičan. Osvježavajućih pića - to nije samo kafa ili energije, ali i zelene ili crni čajevi. Potonji su važni u smislu koristi za organizam.

Zdrave ishrane na rasporedu. Naše zdravlje ovisi o ishrani. U jutarnjim satima, važno je da se zalihe na ugljenih hidrata. Idealna kombinacija proizvoda ujutro se smatra klasični engleski doručak: zobene pahuljice, jaja, kruh i čaj. Dokazao da masne hrane izazvati pospanost, pa ga treba izbjegavati. To je jednako važno pratiti raspored jedenja: jesti malo, ali često.

vitamini. Nedostatak vitamina takođe može izazvati slabost i pospanost. Ali pripreme farmaceutskih nije potreban u zimi. Dovoljno da se pobrine za razne proizvode, i ne zaboravite da se u ishrani svježeg voća i povrća u sezoni: mrkva, naranče, kivi i drugi. Još jedan važan element - zelenila. Će biti odlična alternativa zime spanać. To je bogata, ne samo vitaminima A, B, C i D, ali također sadrži magnezij, kalij i željezo. To je upravo one supstance koje učinkovito eliminirati umor.

Iron - dijeta. Ovaj element osigurava metabolizam kisika u organizmu i na taj način osigurava svoju energiju. Glavni proizvodi ovdje - jetre, repa, grah i heljde.

sport. Vježba ne samo da pomaže u jačanju imunološkog sistema, ali i za otklanjanje slabosti i pospanost. Tako je 10-ak minuta vježbe ujutro će vas energičan i sretan. Ako nemate vremena za teretanu, to može postati alternativa hoda na posao. Ona je "promiješati" tijelo prije početka dana i istovremeno ojačati mišiće.

Osloboditi zimske pospanosti: 6 ways
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti