Kako se zaštititi od noktima bolesti

Zdravlje I Medicinska Video: Lek Protiv Gljivica I Uraslih Noktiju (Juli 2019).

Anonim

Kože, više nego u drugim dijelovima tijela skloni raznih bolesti, pustularne, gljivične ili parazitske. Bolest Pojava pustularne doprinosi prekomjerne kontaminacija kože, posjekotina, opekotina, rozchuhy i umor, nervozan naprezanje čovjek kada oslabljenim imunološkim zaštitu.

Pobjediti parazitskih bolesti uključuju grinje ljudske životinje i ptice. Primjer je Šuga je česta bolest koja se javlja prilikom ulaska svrab kože grinja. Šuga je vrlo zarazna, prenosi kontakt sa pacijentom, odeću i posteljinu, kadi. Mangy potezi kao tanki sive pruge s malim balon na jednom kraju se vidi na rukama, prstima sa strane. Uz snažnu svrab svrab, i širenje krpelja - i drugim dijelovima tijela.

Gljiva uzrokuje postrojenje u rukama mikroorganizama - gljive ili kvasac nytchatoy strukture. Infekcija nastaje kroz kontakt bolesnih ljudi ili životinja kroz kućanskih predmeta. Kvasaca nalaze na površini voća i povrća, kožu zdrave osobe ili životinje. Gljiva može zaraziti kože dlanova ili nadlanici, kožu između prstiju, i, na žalost, nokti nisu izolovani od poraza.

Tretman gljivične noktiju lezija dugotrajan i skup, tako da je prevencija važna, što uključuje higijenski njegu kože i noktiju za ličnu upotrebu svakodnevnih predmeta (washcloths, ručnici, cipele), česte dezinfekcija kade, podovi u kade i tuševi. Isto je relevantan u pogledu prevencije šugu.

Ali liste bolesti prijeti noktiju je mnogo širi. Pored ovih zaraznih bolesti kože, noktiju može utjecati na razne interne bolesti, posebno zaraznih, nervni, endokrini. Ponekad aparat za nokte lezija izazvanih ozljeda ili faktora na radu, kao i tumora. Većina su rijetke urođene noktiju infekcija.

Najčešći različite vrste noktiju distrofije koja se manifestuje kao promjene u ploče nokta, nokat i noktiju grebena. Nail distrofija može biti manifestacija unutrašnje bolesti tijela, kao i rezultat trauma nokta (mehaničke, hemijske) ili često ponavljaju maceracija kože prstiju (otok i ljuštenje kože tijekom pranja, pranje, rad u vodi, itd), gljivične lezija. Najčešći povreda na pogrešnom manikir, što dovodi do moguće odvajanje od nokta ili urastanje noktiju.

Druge vrste noktiju distrofije, atrofija ploče nokta, uzdužne ili poprečne utora, konkavni nokti, nail istykannost trenutku, cijepanje ploče nokta uzdužne ili poprečne, distorzija noktiju, krhki nokti i poremećaja pigmentacije.

Kako se zaštititi od svih ovih bolesti noktiju? Glavna stvar - da zaštiti voljenu osobu iz bilo koje infekcije, koje se pridržavaju ličnu higijenu je uvijek i svuda: oprati ruke, voće i povrće, koristite samo cipele, češalj, krpa, ručnik i odjeća, izbjegavati kontakt s pacijentima. Ako infekcija odmah početi tretman za sprečavanje bolesti korena.

Uklonite bruto manikir performanse, ograničavaju upotrebu agresivnih otapala, posebno aceton, niske kvalitete boje koje oštećuju površinu matrice noktiju. Za prevenciju noktiju infekcija je potrebno kako bi ih zaštitili od slučajnog povreda kod kuće i na poslu. Mora podržavati i opće zdravlje kože i noktiju izgledati lijepo. Osnovni uslov za zdravu kožu i nokte na rukama redovnog održavanja.

Osobe sa suhom kožom trebaju koristiti dnevna krema nakon pranja ruku, dok normalnu kožu - dovoljno da podmazati ruke svakih 2-3 dana (starije osobe, više mnogostrukost primjene kreme). Dobro iskoristiti jednom nedeljno da uradi piling i masku ili kupka za ruke. To će vam omogućiti da jednostavno briga za mnogo godina da se održi zdrav i njegovan ruke s lijepim noktima.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje! "

Kako se zaštititi od noktima bolesti
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti