Kako za ublažavanje bolova u leđima?

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Ukloniti Bol U Ledjima | Armstrong (Juli 2019).

Anonim

Prije nego što počnete tretirati bol u leđima, morate imati pouzdan uzrok njegovog nastanka, kao značajno poboljšati stanje pacijenta i da se postigne stabilna remisija djeluje samo na izvor.

Radi lakšeg bol i oslobađa napetost iz mišića leđa se koriste kao standardne tehnike i dokazane inovativne prakse i narodne lijekova.

Kada kičme patologija liječenje bolova u leđima su: terapija lijekovima; fizioterapija; gimnastika; masaža. Koristeći lijekovi mogu olakšati upalu, poboljšati metabolizam i utrnulo područje problema. Rabljeni analgetici su podijeljeni u dvije vrste: droga i narkotika.

Nakon teške ozljede i malignih tumora koliko bolna leđa, koristi za liječenje lijekova koji se daju injekcijom. Non-narkotičkih analgetika su prikazani u svim drugim slučajevima.

Najpoznatiji među njima, Indometacin, MOVALIS, ibuprofen i diklofenak.

Za jačanje odbrane organizma mogu koristiti vitamine B i C, i imunomodulatori - Arbidol, Taktyvin ili levamizol.

Efekti fizikalne terapije u cilju jačanja mišića leđa, stabilizacija kičme i poboljšanje metaboličkih procesa. Korisne efekte kalcija čini elektroforeza, elektrostimulacija mišića, parafina i amplipulse.

Kada bol leđa između lopatica, preporučuje se za liječenje blata kupki. Ovo je posebno istinito u slučaju hroničnih bolova. Kroz medicinsku gimnastiku i masažu ne mogu samo ojačati mišiće i stabilizaciju kralježnice, ali i smanjiti ili ukloniti bol u leđima. Međutim, za obavljanje vježbe i masaža tretmani se preporučuje tek nakon uklanjanja boli, jer, u suprotnom, može naškoditi pacijentu i jačanje patologije.

Terapijske vježbe u prvoj fazi treba da sadrži minimalno opterećenje dok se potpuno odsustvo bilo kakvog pokreta, koji bi trebalo da samo leže na tvrdu, ravnu površinu. Daljnje vježbe za leđa su komplikovane i pokrenuti u početku iz sklona položaju, a zatim na posebnim uređajima za fizioterapeuta.

alternativa

Pored konvencionalnih tretmana za bol u leđima su inovativne načine na koji da se oslobodi neprijatnih bolova u kičmi. Te tehnike uključuju:

  • akupunktura;
  • osteopatija;
  • chiropractic;
  • vakuum terapija.

Akupunktura ili akupunktura, ovaj način liječenja za mnoge bolesti koje su dugo koriste na Istoku. Sada ova metoda je postala moderna, a pored mehanička oštećenja igle u refleksnih zona predstaviti neke biološki aktivnih supstanci i droga (pharmacopuncture) utiču na njihove magnetskih polja, i ozračene laserom (Magnetopuncture i laser terapija).

Osteopatija i kiropraktičara vrše direktan priručnik uticaj na kičmu. Doktor oslobađa uklještenja živaca korijeni uklanjanjem nekih pomeranja pršljenova, što je dovelo do nestanka boli. Metodologija za osteopatski konkretniji, tako da se može učiniti u bilo koje vrijeme, čak i za vrijeme egzacerbacije.

Vrlo učinkovit tretman za bol u leđima vakuum terapija, kao i kroz stvaranje teglu od razrijeđen prostora za problematična područja sipa u krvi i pojačan metabolizam. Mijenjanje banaka u nekim mjestima, možete napraviti neku vrstu vakuumu ili udubljenja masažu.

Folk liječenje bolova u leđima

Treba reći o ovoj metodi liječenja, korištenje tradicionalne medicine. Uz jednostavan i pristupačan recept mogu dobiti osloboditi od boli i vraćanje mobilnosti nazad. Ovdje su neke efikasne i popularna načina za budžet:

Compress hren. Idi na root kroz mljevenje mesa, što je rezultiralo cisterne je stavljen u pamučnu vrećicu i pričvrstite ga na bolno područje. Onda zagrijati peglu da ih pažljivo i ležao na leđima vreću hrena (prvu sjednicu ne bi trebalo da prelazi tri minuta) ispeglati. Nakon potrebno je postupak za obavijaju pokrivač leđa i potopiti u toplini od najmanje 15 minuta. Tokom vremena, trajanje grijanja pod topli pokrivač bi trebao donijeti do 30 minuta.

Vuna i soli. Ako je iznenadni oštar bol u leđima, ljudi tretiraju ove alate za brzo stavio čovjek pješice. Potrebno je da se komad vunene tkanine i zašiti ga na gornje i donje krajeve široke elastične trake da se formira neka vrsta sličnosti pojasa. Onda uzmi šaku soli i otopiti ga u ključalu vodu. U slanu vodu staviti na pripremljenu vune 1-1,5 sata, a zatim ga osušite na suncu ili baterije. Kada su suhi, stavite je na području problem. Vuna zagrijava savršeno, kao so izvlači bol, pa nakon tjedan dana konstantnog nošenja pojasa može zaboraviti da je bol u leđima.

Cherry jame. Sašiti kvadrat debljine torbom (30 × 30 cm) i napunite je sa višnje kamenjem. U toplim oblog probadanje u pećnici ili mikrovalna (2 minute) i pričvrstiti na leđa. Obično dovoljno 2-3 procedura.

Kada se vratio boli, metoda liječenja gore opisane - su privremene mjere za ublažavanje stanja pacijenta i olakšati bol samo u kratkom vremenskom periodu. Da bi se postigao održivi terapeutski učinak, potrebno je obratiti pažnju na osnovne patologije kao bol u leđima - simptom, a ne nezavisni bolesti.

Kako za ublažavanje bolova u leđima?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi