Kako zaustaviti hladno u početnoj fazi

Zdravlje I Medicinska Video: Da Li Hulk Može Zaustaviti Voz U Gta Sa? (Juli 2019).

Anonim

U sezoni prehlada i raširene orgija infekcija je vrlo važno znati kako bi se zaštitili od ove pošasti. A ako ne da bi se zaštitili, treba barem pokušati ublažiti njihove patnje.

Bolest se manifestira nevjerojatno jaka glavobolja, bolovi u zglobovima i kostima, visoka temperatura i bol u grlu kada je svaki dah, a kamoli probati nešto skaazaty, donosi bol do suza u očima. Prema statističkim podacima, u prosjeku, svaka osoba pati od hladnoće tri puta godišnje, a svaka takva bolest traje oko 9 dana. Ovaj raspored ne znači da nemaju nikakve šanse da se pojavljuju pobjednik u ovoj borbi. Glavna stvar je da ne propustite početku bolesti i pravovremeno korak na ratnoj nozi s bolešću.

Možda riješi prehlade i dolaze. Ali znatno ublažiti stanje može biti. Potrebno je da se niz mjera.

Jednom kada osjetite teškoće tijela, počne da pije što više vode ili drugih pića. Pravilna hidratacija pomaže tijelu da se opusti bol u grlu i zapušen nos. Ispirati grlo sa slanom vodom. Da biste to učinili, uzeti čašu tople vode i otopiti ga u 1/2 kašičice soli. Ovo ispiranje čisti tkivo grla sluzi i iritansi, smanjuju upalu rezultat od bakterija respiratornog trakta i zaraženih virusom ćelija. Važno je redovito, ali bez pretjeranog naprezanja nos čist. Pa na prvi znak začepljenog nosa očistite je u istom salamuri, koji ste pripremili za grgljanje. Odlična pomoć u ovoj situaciji i vrući tuš - topla par čišćenja nosnih sinusa. Tokom prva dva sata od prvih simptoma uzeti lijekove koji ublažavanje bola (tablete paracetamola ili praška za prehlade i gripa na osnovu paracetamola s antialehiynimy komponente) - oni će poboljšati svoje zdravlje, uklanjanje zagušenja, paljenje i tearfulness oči i pomoći iz disajnih puteva sluzi.

Nemojte biti suvišan i dokazani prirodni lijek. Piti pristojnu količinu tople čaja dodavanjem limuna na to, Viburnum, đumbira, maline i bilo bobica po ukusu i ako je dostupno. Pidsolodzhuyte meda piće i samo jesti med.

U narednih šest sati, pokušajte da ostanu kod kuće - odmor i mirovanje neće miješati. Prema tome, tijelo će biti lakše da se bori protiv virusa ako si dobar odmor.

U vrijeme pojave bolesti, pokušajte da pijete dosta tečnosti - tople vode, čaja, voćnih napitaka, juhe, što je znatno olakšati simptome prehlade.

Ako je zdravlje dozvoljava, da malo vježba fizičke aktivnosti - svjetlo vježbe će podržati vaš imuni sistem. Međutim, previše napeta ne treba - vaše srce stopa ne bi trebalo da prelazi 100 otkucaja u minuti.

Kako zaustaviti hladno u početnoj fazi
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti