Kako ojačati clear

Zdravlje I Medicinska Video: How To Clear Iphone Ram Memory (Juli 2019).

Anonim

Krvarenje desni - nenormalan upalni proces koji se razvija kao rezultat nedostatka oralne higijene.

U većini slučajeva, krvarenje desni izazvana lošim oralne higijene. Tako, pacijenti peru zube dva puta dnevno, ali to radi pogrešno ili mali (manje od 3 minute). Ponekad i previše slatko desni i krvarenje na najmanji traume. Da ojačaju svoje pomoći čvršća i temeljito čišćenje četkom zubima.

Uzroci bolesti desni

 • Loše oralne higijene.
 • Razmnožavanje patogenih organizama.
 • Obrazovanje plaka.
 • Prisustvo kamenca.
 • Sezonski mijenja tijelo.
 • Hormonskih poremećaja.
 • Trudnoće.
 • Adolescencije.

Kako ojačati desni

Da bi se shvatilo kako ojačati desni, neophodno je da saznate razloge iza razvoja patološkog procesa. Ako krvarenje desni doprinose hormonske promjene povezane sa starošću ili tinejdžerskih trudnoća, da se poboljša njihovo stanje je teško završiti hormonalne promjene u tijelu.

Ali obično je prvi korak za jačanje desni - profesionalno čišćenje zubi. Nastupala je u stomatološke ordinacije pomoću posebne opreme.

Onda možete ojačati desni kod kuće. Pacijent se preporučuje ispiranje usta nakon temeljnog četkanja. Za pripremu rješenje za jačanje desni kamilica, kadulja, hrastove kore, ostavlja jaglac, čičak, hren.

Ishrana za jačanje desni

Dokazali da redovna konzumacija određenih namirnica omogućava jačanje desni nije gora nego koristeći neke stomatološke proizvode.

 1. Korištenje proizvoda koji sadrže vitamin C, može značajno poboljšati sveukupno zdravlje i jačanje desni. Veliki broj vitamina naći u kivi, naranče, papaja, limun, dinje, jagode i nekih drugih vrsta voća i bobičastog voća. Važno: nakon obroka citrusa se ne preporučuje za pranje zuba za 30 minuta. To je zbog privremenog slabljenje cakline.
 2. Mliječni proizvodi - izvor kalcija je potrebno ne samo za jačanje zuba caklinu, ali i za poboljšanje desni. Redovno konzumiranje mliječnih proizvoda smanjuje nivo kiselosti u organizmu, također je važno za jačanje desni.
 3. Redovni uključivanje u ishrani sirovo povrće doprinosi mehaničko čišćenje zuba i desni plaka i patogenih organizama. Ovo se posebno odnosi na čvrste voće i povrće: mrkva, jabuka i drugih.
 4. Žvakaće gume također pomaže jačanju desni, kao i pomaže proizvode pljuvačke, koja ima baktericidno dejstvo.
 5. Orasi štite desni od mikroorganizama koji uzrokuju upalu.
Kako ojačati clear
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti