Higijena zuba

Zdravlje I Medicinska Video: Pranje Zuba #2 (Januar 2019).

Anonim

Zdravlje i dobro njegovan izgled je nemoguće bez magični bele osmeh. Jer ljudsko lice sa blistavog osmeha - pravi je kartica za sve situacije. Jer dentalne higijene u borbi za ljepotu treba uzeti jedan od važnih mjesta.

Oralnu higijenu nas je naučio da obrate pažnju na ranom djetinjstvu. Ovaj aspekt brige sastoji se od mnogo faktora.

Pasta za zube i četka - važan alat u stvaranju lijep osmijeh

Naravno, da imaju zdravu i lijepe zube, treba ih čistiti dva puta dnevno. Pravilnu stomatološke zaštite uključuje pažljiv izbor paste za zube i četkice. Paste za zube su podijeljeni u higijenske i profilaktičke. Potonji se razlikuju od prvog u tome, osim čišćenja i dodavanjem svježinu, upozoravaju mnoge oralne bolesti.

Higijena zubi ovisi o pravilan izbor četkica za zube. Važno je uzeti u obzir krutost četke koja je prava stvar za vas. Promijeniti četkicu svaka tri mjeseca, jer se čekinje može postati leglo za širenje bakterija, dok je higijena zuba i ne može biti pitanje.

Oprao zube na 45 stupnjeva struganje, gurajući pokreta. Čekinje treba lagano dodiruju rubove desni, čime i masažu.

Pored pravilne upotrebe paste i četkice, njegu usne šupljine i pružaju druge metode.

U borbi za blistav osmijeh

Skladu sa određenim pravilima pored svakodnevnih četkanje će se zaštitili od neugodnih problema sa zubima i desnima. Stomatolozi preporučuju nakon svakog obroka da koristite zubni konac (konac). Nakon što smo očistili zube ujutro i navečer, a bakterije mogu množiti u toku dana, tako koristan za oralnu higijenu za uklanjanje ostataka hrane, zastrvshie između zuba.

Mnogo problema ponekad dostaviti plaka. Stomatološke zaštite uključuje posjete stomatologu svakih šest mjeseci za uklanjanje plaka i spriječiti druge stomatološke probleme.

Važne dentalne higijene mogu koristiti različite uređaje koji su anti-upalni i protivokarioznym sredstva i sprečavaju stvaranje kamenca.

Pruža oralnu higijenu i uklanjanje mirisa. To može pomoći u bujonu Hypericum cvijeće ili mente, koji isprati usta. Žute zube može ukloniti sok hranu limunovim sokom od nekoliko puta se preporučuje nedeljno oprati zube. Nakon obroka za oralnu higijenu korisno jesti jabuku koji pomažu ukloniti plak i ostatke hrane.

Profesionalnog čišćenje zuba sa medicinskog kompleksa će zadržati savršenu oralnu higijenu.

Dakle, ovdje su glavne komponente zdravlje zuba:

  • dva puta dnevno čišćenje;
  • isprati;
  • čišćenje koncem;
  • doktor posjet 2 puta godišnje.

Poštovanje ovih jednostavnih pravila će ih spasiti od problema koji mogu biti povezani sa našim zubima. Bijelo osmijeh će upotpuniti vaš izgled uspješan i uvjeren čovjek!

Higijena zuba
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti