Ako pocrvene clear

Zdravlje I Medicinska Video: Plidenta Pokazimo Zube Reveal Campaign 20.5.2017 (Jun 2019).

Anonim

Ako pocrvene desni, vi ste skloni paradentoze. Liječenje ove vrste treba da obavljaju kvalificirani stručnjaci koji imaju iskustva u rješavanju takvih problema.

Od bolesti desni uključuju bolesti povezane s upalom tkiva oko zuba. S obzirom na bolest, u kojoj može postati crvena desni, treba posvetiti najveću pažnju parodontopatije, gingivitis i parodontitis.

paradentoze

Ako ustanovite da ste crvenilo desni, a zatim usta bilo je kršenja može doći u obliku sljedećih simptoma:

  • mobilnost zub;
  • krvarenje desni;
  • zadah iz usta.

Ukoliko takvih znakova su si našao, trebalo bi da odmah se obratite nadležnom stomatolog Periodontist. S obzirom da je crveni desni rezultat uglavnom bolesti kao što su gingivitis, parodontopatija i parodontitis, predlažemo da ih razmotriti detaljnije u sljedećem odjeljku.

Bolesti povezanih s crvenilo desni

Ako pocrvene jasno, razlog može biti gingivitis. Sa razvojem bolesti upala desni taj rezultat može nastati kao neželjene efekte od općih i lokalnih faktora. Kada gingivitis nije slomljeno integritet veze zuba-gingive.

Često da pocrvene desni od gingivitis žale djece i mladih. Za liječenje ove bolesti treba da bude anti-upalni terapija, odabrati pravu četku i pastu, čine profesionalni oralne higijene i sanitarnih prilagode svoje vještine.

Još jedna bolest koja dovodi do upale desni, paradentoze može biti. Ova bolest je najčešći i služi kao napredni oblici gingivitis. Periodontitis se često razvija u srednjim godinama i zahtijeva stručni ispit zubar, Periodontist.

Parodontopatija je prilično rijedak i obično čini 4% svih bolesti. Najčešće je to rezultat promjena povezanih sa starenjem se dogodio u organizmu. Njihov uzrok je metaboličkih poremećaja, bolesti kardiovaskularnog sistema, i problema sa endokrinim sistemom. Naravno, ako samo pocrvene jasno, a zatim brinuti o činjenici da je parodontopatije, to nije potrebno, jer je njegova simptomi su ozbiljniji, pacijent odlazi jasno, izlažući korijen zuba ili vrat, nedostaje gingive džepu ili čak odsutni upale.

Ako pocrvene desnima, ne pokušavajte da izvrši samoliječenje koristi folk pravnih lijekova ili antibiotika. To može samo pogoršati situaciju i dovesti do brzog pogoršanja zdravlja.

Ako pocrvene clear
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti