Eye povreda: što učiniti i gdje ići

Zdravlje I Medicinska Video: Fidget Spinner Vs Fidget Spinner!! (Juli 2019).

Anonim

ozljede oka je bilo oštećenja vida. Povreda oka su podijeljeni u mehaničku (povrede ili starosti očne jabučice, moždanog udara i dr.) I termičke (hit lužine, kiseline i druga rješenja). Tako da je bilo trauma oka. Gdje ići i šta da radim?

Nakon ozljede oka dogodila kome da se obrate - mora riješiti odmah. Dešava se da subjektivne osjećaje uvijek ne zadovoljavaju stvarne težine povreda i obrnuto, kada je veliki broj žalbi prilično ambulantno praćenje. Osim toga, promjene izgleda maloljetnik može biti potrebna hitna hospitalizacija i konzervativne terapije, au nekim slučajevima -operatyvne smetnje, ni jedan.

Ako ozljede oka dogodila gdje ići, što trebate znati nužno. To vam može uštedjeti viziju. Imajte na umu da izbjegavaju probleme mnogo lakše nego da riješi posljedice povrede. U svakom slučaju treba slijediti jednostavne Savjeti za sigurnost na pomoći očuvanju vida.

Kako za pružanje prve pomoći, a šta ne može biti učinjeno

Prije bilo kakve povrede gledišta važno je da se treba uzeti ozbiljno, čak i ako se čini da je došlo do značajne promjene. To je ista ozljeda, učinite to ako pravovremeno liječenje može učiniti bez posljedica, dok se ne liječenje gotovo uvijek dovodi do ozbiljnih komplikacija. Stoga, kada je povreda oka, važno je znati gdje da potražite stručnu medicinsku pomoć.

Nekoliko akcija su neprihvatljivi komisija:

Eye povreda: što učiniti i gdje ići
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti