Nesanica

Zdravlje I Medicinska Video: 8 Hour Sleep Music For Insomnia: Deep Sleep Music, Sleeping Music, Help Insomnia ☯207 (Juli 2019).

Anonim

nesanica - ovo je gostima koji su prisustvovali svakog, a ponekad čak i odgođen za dugo vremena. Njegovim uzrocima može biti prilično banalan kao prekomjerne stresa ili dodatni šalicu kave noću.

No, većina nas čine greške prilikom pokušaja da definiše nesanice, to nije jednostavno nedostatak sna, i složenih problema zaspi, održavanje sna tokom noći i jutra buđenje.

Naravno, ovaj san može donijeti osjećaj opuštanja i da tijelo oporavio i spreman za sljedeći radni dan. Stoga je važno da shvate nesanice kao bolest u čitavom sistemu uzrokuje, efekti i tretmane.

Vrste nesanice

Vrste nesanice (nesanica) uglavnom zavise od razloga koji ga izazvati. Najčešći ozbiljan tip bolesti se s pravom zove psihofiziološki adaptacije i nedostatak sna. Prvi tip se pojavljuje oštra i javlja se kroz puno stresa u svakodnevnom životu, kao neriješena sukoba i snažne emocije, iako oni mogu biti pozitivni. Psihofizičkih nesanica, više je povezana s samoperekonannyam čovjek koji je zabrinut ili čak sumnja njihovu sposobnost da spavam sam.

Sljedeće dvije vrste pruža redovne nedostatak sna dugo - i paradoksalno idiopatska nesanica. Paradoksalno je suštinski poleđini ove bolesti, jer, bez obzira na pritužbe pacijenta, broj sati provodi u snu, u stvari, mnogo veći nego što je normalno. Idiopatska isti - hronični poremećaj spavanja koji se često pojavljuje u djetinjstvu i nastavlja u odrasloj dobi su. Možda je vreme da se povuče, ali gotovo bilo kojeg razloga ponovo. Glavni pogon je kršenje delikatnu ravnotežu u organizmu koji regulira aktivnost našeg nervnog sistema.

Druge vrste su više vezani za način života, pušenje, zloupotreba alkohola, prejedanje, higijena sna povreda i drugih razloga. To bi trebao biti posebno reći o higijeni, što uključuje povremena raspored sna, povećan umor, nedostatak stalnog udobno mjesto za spavanje i redovno buđenje noću zbog spoljnih uzroka (glasan zvuk, svjetlila, nagle promjene temperature i tako dalje. D.).

Vrlo često vidimo nesanica, što je simptom teških fizičkih ili čak mentalne bolesti. Stoga je vrlo važno u prvom manifestacija nesanice tretman da se to uradi.

Posljedice nesanice

A osoba koja pati od ovog podmukla bolest samo jednu noć, nije teško naučiti. On se mora suočiti sa sljedećim simptomima: razdražljivost, nagle promjene raspoloženja i smanjen interes za događaje događa oko.

Dalje nedostatak kvalitetnog sna dovodi do gubitka sposobnosti da se fokusiraju na zadatke. To je vidljivo ne samo u radu ili porodičnog života, ali u običnim razgovor. Na primjer, osoba ne može naći pravu riječ, pravi odgovor na pitanje teškoća zbog privremenog gubitka pamćenja nedavnih događaja. Osim toga, pojavljuju se fizički simptomi. Povećana osjetljivost na bol, svrab očiju i stalno teče, u pratnji problema s vidom. Iz svih ovih razloga je bolestan bezrazložno agresivan, neadekvatan odgovor na postupke drugih ili samo vreme napolju.

Osim razloga direktno vezani za mentalno i fizičko zdravlje može također društvene posljedice. Oni su originalni karakter proizlaze iz smanjen psihomotorne sposobnosti i psihičko stanje u cjelini.

Tek sada čak i sociolozi i ekonomisti počinju da obrate pažnju na nesanice donosi štete društvu i ekonomiji. Budući da je čest uzrok nesreća i nesreća na radu (posebno kod osoba čiji stručne poslove koji se odnose na kontrolu sigurnosti). Smatra se da je svaka druga nesreća na poslu se zove nesanica. Neki katastrofa poput černobilske nesreće, također djelomično uzrokovane pospanost odgovoran. Dakle, ne samo zanemariti bolest, jer ne može naškoditi ne samo ti nego i one oko vas.

Smjernice za liječenje nesanice

Prvi savjet na osnovu toga higijena normalizirati san, donesi ga. Za to je potrebno uzeti papir i olovku da zapiše sve što ometa san (neugodno spavanje, stres i njegove uzroke, loše navike, otpad, prekomjerna umor i tako dalje. D.). Onda je poredak suprotan problem, pišu rješenje koje zaista može pomoći. Kada se iscrpi problem, potrebno je da se štrajk da se istakne u svojoj podsvijesti tu činjenicu. Ne samo da idu u moćan droge da spava, a posebno alkohol, što će pogoršati samo nesanice. Međutim, postoje trenuci kada je jednostavno podešavanje higijene sna nije dovoljno.

Srećom, većina slučajeva kronične nesanice i lečiti uspješan ishod. U takvim slučajevima nužno primijeniti u bolnicu. Samo stručne savjete za obavljanje analize i testovi koji određuju stvarni uzrok bolesti. I tek nakon toga doktor propisati sredstva, ukoliko se ukaže potreba, ističući kako, kada i koliko lijekova da ga u vašem slučaju.

Ali ne svi dolaze sa svojim problemima kod doktora. Većina preferira da se nosi sa sobom bolesti. Dakle, nakon što je vidio reklamu na televiziji ili pročitali pohvalan članak o drogama na internetu, ljudi idu u apoteku da ga kupi. Često ova metoda može pomoći da se nose s nesanicom, ali ima i drugih problema, kao nemogućnost da spavam bez lijekova sebi oštećenja unutrašnjih organa (posebno jetra) i jedan od najtežih posljedica - zarazna. Zato je bolje da se okrenu specijalista koji će pomoći da se izbjegne katastrofalne posljedice.

Tradicionalne metode liječenja

Tretman blagog oblika može svesti na korištenje bilja koje imaju blagi učinak na ljudski organizam. Kao što je jedan od tih recepata može savjetovati biljni mix u jednakim dijelovima korijene kukova, kopriva ostavlja psa, ružmarina, matičnjaka, paprene metvice i Hmelj. To može pour kipuće vode i ostavite stajati. Ali možete sipati mješavina 50 grama votke (0,5 litara) i ulije za tri tjedna na tamnom mjestu, trese svakih 2-3 dana. Uzeti ne više od 12 kapi prije jela. Nemojte zaboraviti da je u ovom slučaju ćete morati nositi sa alkoholom, tako da je najbolje da se suzdrže od vožnje vozila.

Ali i dalje ne zloupotrebljavaju metoda tradicionalne medicine, jer nemaju garancije. Samo pravi specijalista u bolnici je u stanju da vam pravilno postaviti dijagnozu i propisati odgovarajući tretman.

Nesanica
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi