Interkostalnog neuralgija: vrijeme prepoznati i liječiti

Zdravlje I Medicinska Video: Herpes Zoster (Juli 2019).

Anonim

Jedan od najjačih za bol i stepena intenziteta međurebarnom neuralgija napada. Dok lijek ne uzimaju sa razloga da zovem ove bolesti. Ali se zna da je interkostalnog neuralgija može izazvati hronične bolesti kičme, raznih metaboličkih poremećaja, u nekim slučajevima - poremećaji endokrinih žlijezda u prilično zrelim godinama, a ponekad i umor za vrijeme vježbanja.

Bol u interkostalna neuralgija napadi su među najjačim u intenzitetu. Činjenica da postoje bol u interkostalnog živce, svaki pojedinac prolazi između dva rebra. Ne štede u ovom slučaju čak i mirnom države - pacijent ponekad je teško čak i kada zeva ili kašalj.

Često miješati sa interkostalna neuralgija bol srčanog udara - osjećaji su vrlo slični. Ali, u stvari, postoje brojne razlike u boli i treba da znate o njima, a ne da propustite srčani udar u svom otpisivanje neuralgija, ili, obrnuto, ne boji se srčanog udara kada stegnut živaca između rebara.

Prvo, bol neuralgija povećava sa dubokim inspiraciju ili isteka i promjene kada promenite položaj tela. Drugo, to može osjetiti. Srce bol uopšte ne reaguje i ne menja se sa duboko udahnuo, izdahnite ili prilikom promjene položaja tijela. Ova bol se ponekad u pratnji kršenje ritma pulsa, kapi krvni pritisak. Srčani bol nitroglicerina može ukloniti i neuralgije ako ovi lijekovi će pomoći.

tretman droga za interkostalna neuralgija imenovan medicinski stručnjaci. Ali lijekovi pomoći metode ljudi nikad ne boli. Među njima da vam pričam o nekoliko:

1) Potrebna posteljina gaze torbe ili staviti parena sjemena lana i primijeniti ga na mjesta bola. 2) Uzmite rotkvica ili hren, stisnite sok i namazati ih bolno mjesto. Ovo značajno smanjuje bol i uklonite ga. 3) Uzmite pelin, na pari i kao takav se nanosi na bolno mjesto za ublažavanje bolova. Da biste poboljšali učinak celuloze može miješati sa kaduljom, maslinovim ili mora krkavine ulja. 4) Bubrezi Aspen pranje, melje u mlin za kafu i dodajte ih u maslac ili vazelina (u odnosu 1: 4). Da mast utrljati bolno područje. 5) Odličan lijek za bol međurebarnom prostor - rue tinktura, koja se priprema na sljedeći način: uzeti 2 žlice biljke rue, sipati 1 šolju alkohol, insistirajući u dobro zatvorenu posudu za nedelju dana. Ova infuzija od velike gadgeta sadržaja tijekom napada bola. 6) Dobro pomoći u ublažavanju boli i slane kupke s kaduljom. Za njihovu pripremu treba uzeti 4 kašike žalfije, sipajte ih čašu tople vode, ostaviti jedan sat, a zatim procediti i dodati infuziju u kadu s temperaturom vode od 37 stupnjeva. Također je potrebno da se raspusti u kadu 4 kašike morske soli. Uzmi ove kupke noću 5-10 minuta. Pun terapije - 10 postupaka.

I sa interkostalna neuralgija dobra masaža ublažava trenutku bol koji time: - Pronađite Prva stvar, što je u suprotnosti ruka prsten prst - Meridian tri dijela tijela. Prije masaža temeljito (svaka 3 minute) Masirajte prsten prst. - Mi smo u potrazi za drugu tačku, koja se nalazi na lokaciji, koja se povlačila iz sredine zbog malog prsta i četvrti prst između nogu tanke kosti. U ovom trenutku klik jastučić palca, 1 minuta 3 puta za svaku nogu.

Interkostalnog neuralgija: vrijeme prepoznati i liječiti
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti