Postupak intrakanalnim bijeljenje

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Napraviti Burek Cjeli Postupak (Jun 2019).

Anonim

Intrakanalnim bijeljenje je inovativna tehnologija u modernoj stomatologiji i na taj način prilično radikalan način stomatološke zaštite. Cilj je da se koristi ovu metodu - izbjeljivanje zubi nakon depulpatsiyi.

Kao rezultat toga depulpatsiyi uobičajene metode površinske Izbjeljivanje samo su beskorisni jer Browning se ne formira na caklinu, i zapečaćena preko korijenskog kanala ili zuba. I naravno, vrši ovaj postupak intrakanalnim bijeljenje samo u stomatološke ordinacije, koji su svi neophodni za ovu opremu.

Kako je intrakanalnim bijeljenje

Za intrakanalnim svjetlo tamne stara zub je uveo poseban sastav. Tretman cijeli postupak odvija se u fazama:

  1. Dijagnoza problematičnih zuba. Potrebno je da se x-zrake, koji detektuje prisustvo različitih subjekata u stomatološkoj kanalu. Metoda liječenja je izabran nakon identifikacije uzroka sve tamnije.
  2. U prosverdlyuyetsya rupa zub kroz koji uklanjaju i tamnim područjima sa posebnim rješenje. O tome kako da pravilno postaviti će biti izabrani za ulazak u rješenje ovisi o doživotnom zuba i kvaliteta intrakanalnim izbjeljivanje.
  3. Onda je doktor skida pečat i uklanjanje upala nosi materijal iz šupljine pacijenta zuba.
  4. U rafiniran zub se uvodi izbjeljivanje sastav, koji je zapečaćen sa privremenim pečat. Sastav bi trebao biti u zubu tri do pet sedmica u zavisnosti od stanja zuba i njegovo tamnjenje područja.
  5. Nakon rasvjeta intrakanalnim privremeno pečat trajnu promjenu.

Imajte na umu da beljene zubi mogu razlikovati u boji od ostalih. Na vrlo kvalitetan rad on može postati mnogo belji.

Cons intrakanalnim bijeljenje

Intrakanalnim bijeljenje nemoguće bez miješanja u unutrašnju strukturu samog zuba, odnosno bušenja. Nepotrebno mehanička intervencija - to je stres, ne samo zube, već i za cijelo tijelo. Najvažnija stvar u ovom pitanju - da je cijeli postupak provodi lekar sa odgovarajućim iskustvom i vještinama, a ne pogoršati situaciju. Ali da napusti ovaj postupak je također nije potrebno. Osim nedostatka estetski privlačan zamračenoj zuba, postoji opasnost da izgubi sve. Stoga, odluka da se sprovede samo takva izbjeljivanje je prevencija drugih bolesti usta i zuba.

To je vrijedno s obzirom da je za čitav postupak morate posjetiti stomatologa najmanje tri do pet puta. Ali, sve te mane su pokriveni rezultat operacije za vraćanje snijeg-bijele boje zuba. A rezultat toga će se nastaviti za prilično dugo vremena, a vi već raširene u stanju da ugodi svima oko sebe bele osmeh.

Postupak intrakanalnim bijeljenje
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti