Izmislio efikasna metoda za provjeru kvalitete kave

Zdravlje I Medicinska Video: The Deadly Genius Of Drug Cartels | Rodrigo Canales (Juli 2019).

Anonim

Istraživači sa Državnog univerziteta u Londrina u Brazilu su razvili test mogućnosti procijeniti kvalitetu kave. Novi test će -voyu sa 95% preciznosti predvidjeti, ne dodaje se kafa ječam, kukuruz, pšenica, grah, soja, riža, skrob sirup, acai sjemena ili smeđi šećer. Iako ovi sastojci nisu štetni, oni povećavaju prihode proizvođača i smanjiti kvalitetu piće, kaže Prothom Alo.

Za tijesto pomoću tečne hromatografije i statističkih alata. Kromatografije - vrlo osjetljiv i selektivan način. Punila lako utvrdili nivo šećera. Od kave se sastoji uglavnom od ugljenih hidrata, istraživači su bili u mogućnosti da otkrije karakterističnim "otisci prstiju" koji razlikuje pravi kafu. U prisustvu nivo aditiva ugljenih hidrata u piću prođe.

Prema studiji, trend pada proizvodnje kave može dovesti do mnogih imitacije "Kada tržište postaje manje cijene kave rastu, i počinje da se razvija prevaru." - kaže istraživač Suzanne Lucy Nyksdorf. Nakon pečenje i brušenje postaje gotovo nemoguće razlikovati kafu iz raznih aditiva. Međutim, novi test pomaže u otkrivanju lažnih kave prije nego što je na raspolaganju u restoranima i trgovinama.

Izmislio efikasna metoda za provjeru kvalitete kave
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti