Možete život bez cistitis

Zdravlje I Medicinska Video: Vadak Feat. T-Jay -Second Face (Juli 2019).

Anonim

Cistitis - upala bolesti mjehura, sa čestim i bolno mokrenje, bol u trbuhu i je češća kod žena nego kod muškaraca.

Uzrok cistitisa je obično E. coli, koja je preko uretre (i kod žena je kratka i široka) diže iz perineum u bešike i uzrokovati upalu tamo.

Otežavajuće prvom napadu cistitisa hipotermije, pad imuniteta, infekcija i drugih zaraznih stanice prisutne u organizmu. Nakon prve epizode najmanje neugodno uvjetima E. coli, kao što su utabane staze, penje u mjehur i uzrokovati recidiva.

Statistika cistitis razočaravajući: rizik je za žene je 30%, odnosno jedna trećina pati; dok je 25% bolesnika ima rekurentne epizode cistitisa, a samim tim, patologija postaje hronična.

Oni koji su često iskusili simptome sve ove neprijatne bolesti, znaju uslove pod kojima imaju recidiv. Tipično, cistitis otežan dok je putovao, ostatak na moru, na putu, u zemlji, s prehlade, postoje proljeće i jesen pogoršanje. Mogu li pobjeći ili moram da patim svaki put i piti antibiotike?

Isto brusnice, samo u drugom obliku

Sok od brusnice je odavno poznat kao narodni lijek za cistitis, smatralo se da je diuretik i baktericidno djelovanje.

Već smo pisali o njegovim prednostima. U najnovijoj studiji, istraživači su pokazali da brusnica ne samo da ima diuretski učinak, ali također sadrži komponente koje smanjuju broj bakterija izaziva cistitisa.

Ovo proantotsianidiny sprečavaju E. coli pričvršćen na sluznicu mjehura i uzrokovati njegovo zapaljenje. Da je znanje ljudi o djelotvornosti brusnice podržan od strane naučnih podataka.

Brusnice ne samo da pomaže u liječenju cistitisa (dobar pomoćnik antibiotike), ali također može spriječiti propadanje. Oni koji pate od sezonskih pogoršanje trebalo bi u ovom trenutku da se osloni na sok od brusnice: 750 ml po danu - to je koliko da piju za dobro izvršenje posla.

Ali da se što više od brusnica na putovanje, putovanje? Sada je lako. Bilo je lijek koji sadrži potrebnu dozu proantotsianidiny brusnice i vitamin C (kao što je cistitis često pogoršava u odnosu na pozadinu pada imuniteta) - ". Monurel" Lek pripada dodatak prehrani i sadrži dnevnu dozu brusnice izvađeni Proantotsyanydyna i 100% potrebne dnevne doze vitamina C.

Ako znate ispred nepovoljna za vas (i povoljan za E. coli) uslove, početi da pije "Monurel" jedan tabletu noću. Nemojte zaboraviti da prati prevenciju 2 litre vode dnevno: Cranberry je diuretik.

"Monurel" je testiran i inostranstvu u Ukrajini dokazao svoju brojke učinkovitost: značajno smanjuje relapsa cistitis. Osim toga, lijek je efikasan u liječenju cistitis - u kombinaciji sa antibioticima "Monurel" promovira oporavak.

Dakle, život bez cistitisa moguće. Čak i sa rekurentnim cistitisom može smanjiti broj pogoršanja, ako znate kako da kontrolišu svoje bolesti.

Kao reklama.

BAA. To nije lijek

Možete život bez cistitis
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti