Teško je hodati, bolovi u zglobovima

Zdravlje I Medicinska Video: Bol U Kolenu Kako Se Osloboditi Brzo I Prirodno (Jun 2019).

Anonim

Uzroci bolova u zglobovima u nogama su razne bolesti mišićno-koštanog sistema uzrokovana traumom, deformiteta zglobova i drugih povreda.

Posebno je teško hodati s ovim upalnih bolesti, osteomijelitis; chondrocalcinosis; artritis; osteoartritis; burzitis.

Ovi poremećaji mogu utjecati na sve glavne zglobova donjih ekstremiteta - kuka, koljena, skočnog zgloba i stopala zglobova na rukama i nogama.

Neki spojevi bolnih nogu s ravnim stopalima. Funkcionalna neravnoteža ligamenti dovodi do deformacije stopala, koje se odlikuje izostavljanje poprečnih i uzdužnih lukova. Simptomi su poboljšane sa razvojem bolesti. U kasnijim fazama bilo opterećenje na nogama izaziva jake bolove.

Ravna stopala uzrokuje niz ozbiljnih kršenja koje uzrokuju modifikacija tabanima. Disfunkcija mišićno-koštanog sistema također se može javiti u obliku Clubfoot. U ovom slučaju zglobova bol stopala zbog nepravilnog lokaciju stopala.

Dok hoda isključivo na teret nejednako raspoređena, i zglobovima postepeno prebacuje prema van i gore.

Fizioterapije i fizikalne terapije je glavni tretman bolova u zglobovima u stopalima ravno. Ali ovi tretmani mogu spriječiti samo dodatno deformacije, tako da je puna obnova stopala lukova nemoguće.

Povrede kao uzrok bolova u zglobovima stopala

Povreda zglobova stopala često boli zbog oštećenja ligamenata, zglobne kapsule i hrskavice. Kada ova kršenja doći sljedeće značajke:

 • Prevalencija palpacijom;
 • Oticanje pogođenih područja;
 • Ispiranje kože;
 • Bol u mirovanju i tijekom vježbanja.

Prvih dana nakon povrede zajedničkog pacijenta se povremeno primjenjuje kroz odjeću leda za 15-20 minuta. Sutradan staviti topao obloge. To poboljšava cirkulaciju i pomaže u obnovi zglobnih tkiva.

Ako promijenjen akutna bol u zglobovima, noge, i njihove konture, trebalo bi da odmah se obratite lekaru, kao mogući dislokacije ili fraktura.

Tipično, otvorene frakture može poslužiti kao mjesto infekcije. U ovom slučaju, postoji rizik od osteomijelitisa. To gnojni nekrotičnog infekcije kostiju koja pogađa površine spoja i mekih tkiva.

Intoksikacija tjelesna temperatura raste do 39-40 ° C i stopala zglobova boli toliko da je kretanje nemoguće. Ne postoji crvenilo i označene venske obrazac. Akutnog osteomijelitisa u pratnji oteklina, groznica i povraćanje.

Možda ulazak u blizini artritis zglobova. U hroničnu formu nestaju znakova upale, a lezije formiraju u mjestu fistule sa iscedak. Ako ne leči, bol u zglobovima splasne noge, ali postepeno savijanje kosti i skraćivanje udova pacijenta. Bone distrofija na kraju dovodi do potpunog nepokretnost zglobova.

Kao što je bol zglobova u stopalima chondrocalcinosis

Chondrocalcinosis karakterizira postepeno deformacije spojeva povezanih sa taloženje kalcijuma pirofosfat soli u hrskavice. Povrede zglobova i otečene bole noge. Upalnih reakcija počinje nakon taloženja kristala kalcijum soli na unutrašnjoj površini kapsule zgloba i okolno tkivo. Se hrskavica postupno uništen, i razvoj sekundarne osteoartritis.

Chondrocalcinosis ima četiri klinička oblika:

 • Pseudogout napad akutni bol počinje groznica, crvenilo i oticanje. Može doći do spora pokretljivost zgloba. Napad traje do nekoliko tjedana;
 • Psevdorevmatoyidnyy artritis u pratnji ujutro ukočenost pokreta, otok i deformacija zglobova;
 • Destruktivni oblik se odlikuje disfunkcije svih velikih zglobova i intenzivan bol;
 • Asimptomatska latentni oblik, a bolest je otkrivena od strane radiografski studije o drugim prilikama. U akutnom chondrocalcinosis i jačanje bol u zglobovima stopala tretmana je bol reljef, uklanjanje kalcija i fizioterapije.

Upalne procese u zglobovima stopala

Uzrok bolova u zglobovima stopala su često upalnih bolesti. Artritis je praćeno otokom i promjene u strukturi zglobova i intenzivan bol kao hodanje i miruje.

Znaci artritisa su:

 • Deformacija i ograničena pokretljivost zglobova;
 • Karakterističan kriza i potohkuvannya pod opterećenjem;
 • Ispiranje kože;
 • Oštar porast temperature.

Osteoartritisa zgloba kuka se pojavljuje uglavnom u starijih osoba zbog razrjeđivanje hrskavice. Zajednički je bol stopala pri hodu, rigidnost kretanja tamo. Povećan rizik od frakture kuka. Ova bolest često prati formiranje izraslina na površini hrskavice. Šteta periartikularne tkiva izaziva bol prilikom kretanja. Pojava osteofiti i zbog metaboličkih kalcija u kombinaciji sa prekomjerne opterećenja na zglobove.

Burzitis često se javlja kao komplikacija osteoartritisa. Upale se karakteriše torbe periartikularne oticanje, crvenilo i jake bolove. Difuzna fastsyyit utječe na vezivno membrane mišića koji su priključeni na zajednički. Proces je praćen ograničenje pokretljivosti, bol u zglobovima i slabost mišića. Kao rezultat upale zglobova bol stopala, folk pravni lijekovi mogu ublažiti samo simptome koje ometaju kliničku sliku i zakomplicirati liječenje.

Obratio bol radiculitis

Ponekad nogu bolnih zglobova i upalnih simptoma su odsutni. Ovo može ukazivati ​​na oštećenje lumbosakralnim kičme s tim da se pokretljivost zglobova je sačuvana u cijelosti. Razlog za to može se odraziti štipanje bol perifernih živaca u osteohondroze i intervertebralnog kila.

Bol može ukazati na razvoj išijas - upala živca korijene proizilaze iz kičmene moždine. Kada išijas utiče na bedreni živac, tako da kuka i bol gležanj u stopalima pokrete. Bol je često praćena parestezije. Bolest može dovesti do atrofije mišića nogu.

Za išijas odlikuje sljedećim karakteristikama:

 • bol širi na poleđinu stopala; povećana bol s dugom sjedala, kao i kašljanja i kihanja;
 • upalu ili ukočenost u donjim ekstremitetima;
 • umor, slabost i težine u nogama.

Ako je liječenje išijasa fizioterapije nemoguće jer mnogo bolnih zglobova nogu, folk pravni lijekovi mogu biti dobra alternativa. Važno je imati na umu da je temperatura termičke obrade ne bi trebalo da prelazi 42 ° C. U ovom slučaju, zagrijavanje masti, obloge, senf i terpentin kupke mogu pružiti efikasnu pomoć.

Teško je hodati, bolovi u zglobovima
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi