Capa izbjeljivanje zubi

Zdravlje I Medicinska Video: Izbjeljivanje Zubi - Prirodnim Putem (Juli 2019).

Anonim

Zdravi i bele zube - nije luksuz već norma. A lijep osmijeh se smatra zaštitni znak ljudski, ali ne i sve zube inherentne posteljina. To je razlog zašto mnogi naselje na korištenje specijalnih alata, među kojima su izbjeljivanje genitalije.

Izbjeljivanje zubi se i dalje smatra trendi i skupa procedura. Ali sada je usluga nudi svaki stomatološku ordinaciju. Osim kemijske i laserski izbjeljivanje zubi su olovke, genitalije izbjeljivanje, pasta za zube i druge proizvode.

Nije uvijek imamo vremena i finansijskih priliku posjetiti zubara i da prođu proces paljenja zuba. Tako smo pribjeći što možete koristiti kod kuće. Možda je najefikasniji i pristupačan način - je da koristite izbjeljivanje kapu.

šta capa

Kapa - poseban uređaj, koji je osnova fleksibilne plastike. Oni se prodaju u apotekama, ali je najispravnije rješenje je da naručiti prilagođene stomatološke genitalije. On će napraviti kalup gornje i donje vilice, i proizvesti silikon štitnik za zube koji koristite gel.

Glavna svrha za rasvjetu kapa zuba - maksimalna koncentracija aktivne tvari na površini zuba, i zaštita sluznice i mekih tkiva od njegovih efekata. U kapitalističkom postavlja gel, i stavili su na 6-8 sati. vrijeme liječenja može potrajati od 2 do 3 tjedna u zavisnosti od stanja vaših zuba. Nosite genitalije Izbjeljivanje preko noći.

U procesu kapa može doći do nekih komplikacija. Naravno, vi ćete osjećati nelagodu, ali se ubrzo naviknuti na to. Kada ubrizgava gel na desni može izazvati iritaciju. Ne brinite, to slegne tokom vremena. Osim toga, povećana osjetljivost zuba, pa ih očistite nježan paste za zube.

Korist kapa za izbjeljivanje koje možete proći kroz proces liječenja, posao svakodnevne poslove. Efekat je da ste dobili kao rezultat toga, određen za 3-5 godina, a znatno brže postigli u odnosu na druge izbjeljivanje kući lijekova.

druge načine

Postoje i drugi načini da se beleti zuba.

  1. Alternativa kapa da prenese bjelinu zuba može biti kemijske metode. Tokom svoje aplikacije na zube gel pacijent se nanosi sa visokom koncentracijom vodikovog peroksida. Pod utjecajem UV gel lampe aktivira, zbog čega zubi postaju lakši tonovima 8-10.
  2. Laser za izbjeljivanje je sličan u svom hemijskom mehanizam, ali umjesto lampi koristi argon laser. Stručnjaci kažu da je efekt lasera izbjeljivanje izdržljiv i pouzdan, ali ove izjave nisu podržani.
  3. Kod kuće, možete koristiti ne samo za izbjeljivanje za genitalije, ali olovke. Oni su kompaktni, tako da su lako uzeti sa sobom. Ali rezultat olovaka osiguran dugo.

Nemojte zaboraviti da je vaš zubi mogu po svojoj prirodi biti tamnija jer svjetlo ne donosi željeni efekat, ali samo traumatično zub emajl. Da biste to izbegli, prethodno konsultuje sa zubara koji će vas savjetovati pravo rješenje.

Capa izbjeljivanje zubi
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti