Zaštitite ljeta grlo

Zdravlje I Medicinska Video: Džejla Ramović – Ruža (Official Video 2017) (Juli 2019).

Anonim

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da je u ljeto učestalost laringitis, faringitis, tonzilitis, upalu grla i generalno sve bolesti grla i gornjih dišnih puteva 12% više nego u zimu i proljeće.

To je zato što nije hladno ili vlage uzrokuje bolest, ali virusa, bakterija i drugih mikroorganizama, a njihov zrak zasićenja tijekom cijele godine o istom. Još jedna stvar - spremnost ljudi hvatanje virusa i bakterija. A ljeti smo u velikoj mjeri izazivaju vlastite.

Razlozi su dobro poznati:

  • hladan klima;
  • Lokalni hipotermija (nacrt);
  • ljubav hladan tuš;
  • plivati ​​u hladnoj bazenima i rijekama;
  • pije hladna pića i sladoled.

Poslednji faktor u 65-80% od ljeta je uzrok djeteta morbiditeta SARS simptome upalu grla. Ovo utječe na odrasle osobe.

Mehanizam grla bolesti

Kada vrućina na pari grlo dobiva nešto hladno, na kontaktu sa iritacije ždrijela sluznice javlja, koja je odmah daje lokalnih faktora nespecifičnog i specifičnog imunog zaštite, au sluznice grla - cijeli kompleks.

To je normalno stanje imunološkog suprotne patogenih orofarinksa, koji je uvijek u našim ustima, ali takve zloupotrebe balans između patogena i lokalnog imuniteta je poticaj za razvoj zaraznih i upalnih bolesti orofarinksa. Bez obzira da li ili streptokoka rinovirus - imaju odličnu priliku da prevaziđu sluznice, prodiru u tijelo i uzrokuju bolesti.

Ljeto upale grla: šta

U žaru osoba znoji i gubi oko 2 puta više vlage od cool dana. U skladu s potrebom da se mogu raditi na toj nedostatak je vrlo žedan. I budite sigurni da pije. Ali ne hladnu vodu, malo hladno. Inače, mehanizam vlaga dopunjavanje radi dobro ako se pije topao zeleni čaj.

Ako zaista želite sladoled ili hladno piće, bolje da sjedi u hladu i omogućiti organizmu da malo ohladi i piti i jesti hladnu ne treba žuriti. Djeca se savjetuje doktori ne daju hladno piće i sladoled u vrućini. Maksimum koji mogu priuštiti - pidtale jede sladoled.

Zaštitite ljeta grlo
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti