Kolena: vjerni pomoćnici, ako tačno pick. saznajte kako!

Zdravlje I Medicinska Video: Love -- You'Re Doing It Wrong | Yann Dall'Aglio (Juli 2019).

Anonim

Ako vam je potrebna preporuci doktora nosi kolena, pogledajte informacije o svojim vrstama i karakteristikama rada. I, iznad svega, shvatiti da je to. Dakle, lakat - poseban ortopedskih proizvoda koji se koriste u liječenju ozljeda koljena. Koriste se isključivo u medicinske svrhe.

Možemo jasno razlikovati dva tipa:

  • m ", koja fiksacija;
  • krute fiksacija.

Prvi tip može sadržavati stavke koje su uklonjene, dok je drugi tip proizvoda su opremljeni mehanizmom koji omogućava samo podesiti kut koljena fleksije i ekstenzije.

Meka koljena proteze se koriste nakon skidanja fiksacije gipsa za imobilizaciju zgloba, kao i lake lica. Ovi zavoji su jednostavni za upotrebu i neprimjetno perutsya.

Tvrdi tip potpuno sprečava zajednički pokret i stabilizuje ga.

Za ishod pozitivan tretman i sigurnost svoje zdravlje, preporučujemo da kupi lakat specijaliziranim prodavaonicama, gdje možete dobiti sve informacije o proizvodu i upoznati sa svojim karakteristikama.

Šta tražiti prilikom izbora lakat?

Pri odabiru lakat važno obratiti pažnju na materijal od kojeg je napravljen. Pam "Imajte na umu da morate nositi guma u mnogo vremena, zbog čega bi trebalo da bude udobno i ne izaziva nelagodu. Ne ostavljajte bez nadzora uvjerenja ili drugih dokumenata potvrđuje kvalitetu proizvoda i njegovu prikladnost za upotrebu.

Činjenice koje bi trebali znati o lakat:

  1. Koljena-cap treba stati čvrsto na stopala, i ni u kom slučaju ne zsovuvatysya.
  2. Ako vaš koleno se nosi ili pogoršala, biti "Naravno da ga zamijeniti novim. Unfit nositi proizvod može oštetiti vaše zdravlje.
  3. Pratite preporuke doktora, i kupuju samo lakat da odgovara.
  4. Pobrinite se da se osjećate ugodno u zavojima, a on ne izaziva iritaciju kože i ne trljajte.

Tko bi trebao nositi kolena?

Kolena pogodan za sportaše i osobe sa zdravstvenim uvjetima.

Ako radite aktivnih sportskih, trebalo bi da razmislite o kupovini lakat, što značajno smanjuje opterećenje na zglobove i štiti je od povreda i modrica. On je također pogodan radnika i drugih ljudi koji pate tokom cijelog dana teških tereta na koljena.

Kada dislokacije, frakture, artroza ili slično dijagnoze potreban vam je držač koljena. U tom slučaju će pisati svoju traumu.

U svakom slučaju, trebalo bi da prvo konsultovati sa specijalistom prije nego što samostalno odabrati odgovarajući model.

Značajke pojedinih vrsta koljena

Sa artroze koljena zavoja koriste se da ne curi zrak i prilično gusta. Na trulo noga u toplom sezone preporučuje piddivaty pamuk donje rublje.

Koljena sprema za sportiste sa potpuno drugačiji zgrade. Zavoj na debljinu nalik gaze zrak "komunikacija nije gust.

Koji su lakat?

  • Neopren - pruža otvaranja koljena i odlikuje odlična toplinska izolacija;
  • Elastičnost - obično vune spoj sa psom ili Camel vune.
  • Kružni - sadrži dodatne elemente na obje strane koji regulišu nivo koljena fleksije.

Gdje mogu kupiti kvalitetne koleno?

Nađi koleno prilično lako, mnogo teže naići na zaista kvalitetan proizvod. Kao što je već spomenuto, tražiti proizvođača, kao i promotor, koji implementira lakat. Najbolji izbor će biti specijalizirane online trgovinama koje prodaju samo medicinske opreme. Kako uža specijalizacija, više osiguranje kvaliteta proizvoda. Na primjer, "Internet prodavnica medicinskih i sportskih zavoje, steznici i držače" //bandage.com.ua.

Kolena: vjerni pomoćnici, ako tačno pick. saznajte kako!
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti