Kako slijepi filma izgledaju

Zdravlje I Medicinska Video: Slepi Misevi (Juli 2019).

Anonim

Ono što tiflokommentirovanie kao priprema tifloperevod i da je potrebno.

Ponekad slijepi kao normalno vidi osoba želi da vidi film. Međutim, nisu sve epizode u pratnji zvuk. Interesantno previše slijep da shvati koja odgovara junaci kao što izgledaju objektima oko njih.

Zgrade filmovi mogu komentirati rođaka ili prijatelja, ali ako želite ići u kino, a onda dođe do tifloperevodchiki pomoći.

šta tifloperevod

Tifloperevod ili tiflokommentirovanie - komentariše vizuelne elemente filma, koji prijenos riječ koja je prikazano. Ovaj posao obavlja volonteri koji žele prenijeti sve boje svijeta za one koji nisu dostupni iz bilo kojeg razloga, u ovom slučaju, zbog oštećenja vida.

Ko može postati tiflokommentatorom

Tiflokommentirovaniem glumac uključen ili ljudi dobre dikcije namijenjen. Osoba koja želi postati tifloperevodchikom moraju imati kreativno razmišljanje, a on bi trebao biti u stanju da izrazi dubinu vidi kratkih fraza. Tiflokommentirovanie obavlja obično tihi glas je monotona govor, moramo uzeti u obzir činjenicu da je komentar mora biti u pozadini, dopunjuje placa.

Kada obuku tifloperevodchikov često koriste usluge slijepih, oni mogu reći koji su počinili grešaka i komentatori kao što će biti poseban komentar doživljavaju slijepca.

Kako se pripremiti tifloperevod

Komentari mogu biti podvrgnut bilo epizoda koje nemaju dizajn zvuka i vizualne elemente filma. Pretpostavimo da je ekran u epizodi majke i kćeri komunikacija uključuje dvije glumice zadatak komentator prenese izgled dviju žena može objasniti ono što oni nose tu kosu i prostoriju u kojoj se nalaze.

Ako vam je potrebno za prijenos prirodnih fenomena se može opisati boju neba, sezona, doba dana. Opisano elementi mogu govoriti o tome što postavlja epizode jedni od drugih. Ako je komentator je rekao da je boravak su dvije stolice i visi veliki crveni tepih, može se pretpostaviti da je ovaj dnevni boravak i ako je soba su kompjuteri, možda je ovo ured ili učionica.

U tifloperevode moraju se prenijeti sliku u boji mogu dobiti različite neživom, crna i bijela.

Kvalitete tifloperevod film stvorio oko mjesec dana. U prvoj fazi prokomentarisao cijeli film, a zatim u drugom revizije komentar je smanjen, tako da se uklapa između filma i show je bio odgovoran epizoda.

Tehnička oprema tiflokommentirovaniya

sama Tifloperevod ne zahtijeva značajna finansijska troškova, tako da je njegova odsutnost u filmskoj industriji mase materijalnim poteškoćama može opravdati. Inozemstvu, mnoge filmske unapred pripremljen tekst filmova pojednostavljuje rad tifloperevodchikam.

Tehnička oprema tifloperevoda vrlo jednostavan. Želeći čuti tiflokommentariy prilogu posebnim infracrveni odašiljač. I bez obzira na mjesto u dvorani nije bio slep kada je na reveru sakoa ili kragne imaju ovaj uređaj, to će tifloperevod. Signal na bilo kojoj lokaciji će biti stabilna.

Proces prevođenja je lako za gledaoca dvorani je staklena kabina bez zadnji zid, na stolu ispred komentatora su slušalice, mikrofon i jednostavan mikser koji vam omogućuje da podesite jačinu zvuka i mikrofona osjetljivosti.

Izgledi tiflokommentirovaniya u modernoj kulturi veliki tiflokommentirovaniya sistem treba da bude svuda, u pozorištima i onda će biti više gledatelja.

Kako slijepi filma izgledaju
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti