Menstrualni poremećaj

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Se Liječi Menstrualni Poremećaj? (Juli 2019).

Anonim

Možemo reći da je menstruacija - pokazatelj zdravlja žena.

Najpoznatiji razlog zašto su izgubili - ovo je definitivno trudna.

Ali ako žena smatra da je ova opcija više ne, još uvijek postoje mnogi drugi faktori - i opasno i sasvim obične, a ne briga.

Svi Razloge treba podijeliti u dvije grupe: medicinske i nemedicinske.

Medicinske uzroke menstrualnih poremećaja

To je situacija u kojoj je problem direktno u organima (kao što su seks i neki drugi). To su faktori koji mogu utjecati na pojavu zakašnjenja.

Prisustvo različitih tumora, upale

Ove obrazovanje može biti maligne i benigne. Set tumor pripadnosti određenoj grupi treba što je prije moguće - samo u ovom slučaju, liječnici će moći da pomogne pacijentu se nose s bolešću sto posto. Među subjekata koji utiču mjesečno, uključuju mioma, ciste, itd Various Postoje problemi izazivaju upale u genitourinarnog sistema.

Tretman se izvodi uklanjanjem uzroka. Serija je u velikoj mjeri obnovljena nakon tretmana je završena.

Abortus ili pobačaj

Oba procesa su same po sebi štetni, pa čak i opasno za žensko tijelo. Činjenica da hormoni počinju da restrukturira proces trudnoće. Ali, kada se ukloni voće, postoji još jedan nalet hormona, u suprotnom pravcu.

Za ženu je to veliki stres - obnovu menstrualnog ciklusa u takvoj situaciji javlja za nekoliko mjeseci. Poseban tretman nije potrebna - vi samo pratite preporuke doktora na ukupnu rehabilitaciju.

Lunar vratiti u normalu čim tijelo udaljava od stresa. Nemojte zaboraviti da je u toku kiretaža abortus uvijek oštećenja unutarnjih organa - za i oni treba vremena za ozdravljenje.

kontraceptiva

Jedan od načina kontracepcije je poseban spirala koja uspostavlja doktora. Ako to ispravno uradite, mesec može zalutati. Rješavanje problema se ponavlja tretman kod doktora, gde će ispraviti situaciju.

Često ciklus je prekinut nakon uzimanja kontraceptiva - hormona. U fazi ovisnosti o drogama za vrijeme menstruacije prilagođava prijema raspored. Također postoje propusti i nakon odbijanja tableta. Ovaj prirodni procesi u vezi sa sadržajem u medijima značajnu količinu hormona. Obično, sve te nijanse doktor unaprijed govori jer je ona već zna šta je pripremljen. To je kroz odgovor ovo tijelo ne bi trebalo da samostalno propisati sebe hormona. Samo liječnik može pronaći pravu i najsigurniji verzija.

Poslednji razlog neuspjeha menstruacije - prima hitne hormonskih kontraceptiva. Koristili su jednom, odmah nakon nezaštićenog odnosa ili nekoliko sati. Tablete sadrže udarna doza tvari, tako dramatično mijenja hormona. Takvim sredstvima vrlo opasno, treba ih koristiti samo u krajnjoj nuždi. Nakon toga treba konsultovati lekara za konsultacije i pregleda.

Sindrom policističnih jajnika (PCOS)

Policističnih jajnika je povezana sa poremećaj jajnika. Zbog toga, još jednom, hormonalne promjene, probleme sa pankreas, nadbubrežne žlijezde. Jedna od posljedica je kašnjenje menstruacije. Ovaj problem se liječiti hormona, i prilično uspješno. Kada se stanje organizma obnovljena, ciklus se vraća u normalu, previše.

vrhunac

Menopauza - vrijeme kada ženske reproduktivne funkcije prestane sa radom. Ovo se obično javlja oko dobi od pedeset godina. Proces nepravilnog ciklusa. Lunar ne može biti jedan ili dva mjeseca, onda se oporavila. Isprva, doktori preporučuju da se ne odustane od kontracepciju da izbegnu neželjene trudnoće (a time i ciklus je vrlo nestabilan).

Drugih medicinskih razloga

Često uzrok neuspjeha menstrualnog ciklusa i drugi, ginekoloških bolesti. To može biti kršenje mozga, dijabetes, problemi štitnjače i nadbubrežne žlijezde. Često je praćena značajnog pogoršanja zdravlja. Tretman u ovom slučaju je usmjerena na određenu bolest.

Ne medicinskih razloga

To nije uvijek nedostaje menstruacije, zbog prisustva u organizmu bilo koje bolesti. Često, razlozi leže na površini - oni mogu biti prilično banalno.

Stres, umor, prekomjerna vježba

U svakom velika opterećenja - bilo moralno ili fizički - žensko tijelo uključuje jasan sistem zaštite. To bi signal "ovaj posao - ne za žene." U takvoj situaciji možda biti izgubljeni mjesečno. Ispravite se situacija može se otarasiti izvor stresa i prestane da krivi sebe nemoguć posao. Međutim, redovna i umjerene vježbe samo će imati koristi - tako baciti fitness ili ples nije potrebno.

klimatske promjene

Žene su posebno osjetljivi organizam u više navrata primijetio da radikalne ili postupna promjena u vremenu utjecati na ciklus. To je zbog činjenice da je potrebno organizmu da mobiliziraju resurse neophodne u određenim vremenskim - drugim riječima, da se prilagodi situaciji. Liječenje nije potrebno, jer morate samo čekaju da prođe period adaptacije.

Težina problema

Višak kilograma ili nedostatak njega su jednako štetni za žensko tijelo. U oba slučaja, Mjesec se može izgubiti. Oni se vratiti u normalu kada se vraćaju optimalnu težinu. To treba da obrate dovoljno pažnje na različitost i uravnoteženu ishranu.

Negativno utječu na preciznost ciklusa zloupotrebe alkohola, cigareta i droga. Cigareta i droga u cjelini treba da bude tabu tema, ali dobro crno vino u vrlo malim količinama i rijetko čak i korisno.

Razlozi koji mjesec može biti odgođen ogroman. Ih razumjeti sami ne mogu uvijek. Zato je prvi korak u takvoj situaciji trebali posjetiti doktora.

Menstrualni poremećaj
Kategorija Medicinskih Pitanja: Simptomi