Lagano teeth

Zdravlje I Medicinska Video: About Teeth For Kids - Dental Care Video - Types And Functions (Juli 2019).

Anonim

Stomatološke zaštite i usmeni - obavezno svakodnevno tretman za sve, jer utiče ne samo ljepotu osmijeh, ali i sveukupno zdravlje. Međutim, problemi sa zubima i dalje povremeno pojavljuju kao karijesa, bolesti desni ili stvaranja plaka. Soft zuba - znak lošeg kvaliteta za čišćenje.

Ostaci hrane, zubnog kamenca i mekih naslaga na kraju oblikuje u tartar, kao da je odjednom postala meka zuba, potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere. Osim toga, zubi su pellykula - protein ljuska koja pokriva mekom zuba nakon što su izbili. Ona ima zaštitnu funkciju, ali ima svojstva propadaju i stalno obnavlja. Označite ga golim okom je nemoguće, ali je sklona bojenje hrane.

Druga vrsta stomatološke depozita plaka nastaju kao rezultat lošeg stomatološke zaštite. To je amorfna naslage na zubima, plombe ili proteza, a zatim se povećava, postaje žuta pulpe. Lagano zubi su bijeli zbog formiranja plaka, koji je mješavina mrtvih stanica, bakterija i proteina. Njegovi produkti raspadanja imaju svojstva iritiraju desni. Najefikasnije ukloniti plak moraju naučiti čistiti mekom zube.

Četkanje tehnika:

  1. Prvo, morate naučiti da drži četkicu za zube na 45 stupnjeva u odnosu na desni.
  2. Donji zubi očišćeni četkom se kreće gore i top - prilično dole.
  3. Spoljašnje i unutrašnje dijelove zuba tretirane sa kratkim pokretima, sa potrebom da se snimanje ne više od tri zuba.
  4. Unutrašnju površinu prednjih zuba očistiti četkom vertikalno se kreće gore i dolje, dok će meki zubi biti čista i čvrsta.
  5. Uloži sve napore da ne bude, inače možete ozlijediti desni.
  6. Posljednjoj fazi odgovarajućeg čišćenja - premaz čišćenje na poleđini četke jezik.

Kako bi se efikasno uklanjanje tvrdih i mekih naslaga, trebalo bi da koristite paste za zube koje sadrže fluor, koji jača zube i sprečava karijes razvijati. Nije loše, ako se pasta za zube koja sadrži pirofosfat i štiti zube od mekog soli kalcijuma.

Posebnu pažnju treba izabrati i četkicu za zube. Najbolji proizvodi smatraju mekom zaobljenim čekinjama na krajevima. U svakom slučaju, sprečava stvaranje kamena i plaka po želji je moguće.

Prevencija zubnog kamenca i plaka:

  1. Neophodno je da se ograniči obrok koji sadrži šećer, jer negativno utiče na stanje zuba, pomažući da se razmnožavaju mikroorganizmi.
  2. Bilo koji bezalkoholnih pića Drži usta treba odmah progutati. Ograničiti zaslađenih tečnost kontakt sa zubima pomoću plastičnom slamčicom.
  3. Nakon svakog obroka treba isprati usta, ili meku zubi od plaka akumulirane ste dali.

Nemojte zanemariti osnovna pravila higijene. Pravilno pranje zuba i ispiranje usta nakon obroka će vam pomoći zadržati svoje zube zdrave i osmijeh - lijepa.

Lagano teeth
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti