Glavni uzroci glavobolje kod djece

Zdravlje I Medicinska Video: Pronalaženje Uzroka Glavobolje I Vrtoglvice (Mag-Medica) (Juli 2019).

Anonim

Glavobolje djeteta ne može biti a priori, kada je potpuno zdrav. Ako dijete iznenada počela da se žale da je bolesna ili vrtoglavicu, roditelji moraju postići zabrinutost, jer to može značiti da je dijete u tijelu dođe do nekih upala i može razviti bolest, što je važno saznati ranije.

Obično djeca se žale na bolove u glavi, kada pate od prehlade ili infekcije, u pratnji visoku temperaturu i opće slabosti. U ovom slučaju, ne brine razloga, to je prirodan proces u mozgu koji odgovara na groznicu. Ali kad je dijete počelo da se žale da je svaki dan imao glavobolju, onda vam je potreban kod doktora i da prođu kompletan pregled da se isključi moguće komplikacije.

Dakle, ono što uzrokuje glavobolje kod djece Često:

1. Sadržaj previše ugljikohidrata, nitrata i nitrita, konzervansa i pojačivača okusa može izazvati glavobolje kod djece. Zanimljivo je da su majke tijelo i očeve koji su jeli isti proizvod kao njihovo dijete ne reaguje na štetne tvari, osim da je samo set viška kilograma bi bilo teško izbjeći. Djeca mogu početi da se žali na bolove u glavi, vrtoglavica, mučnina, što može i izazvati povraćanje. Stoga, roditelji bi trebalo da hrane svoju djecu pravilno hranljive namirnice obroka ne bi trebalo biti previše ili nije dovoljno, jer sve veći tijelo može prejedete ili od gladi.

2. Heredity. Ako majka pati od migrene, veće su šanse svoje dijete previše će se žaliti na strašne bolove u glavi. U ovom slučaju, tretman je gotovo nemoguće, ali imate priliku da pomogne napada migrene dijete prevaziđe i poboljša stanje. Potrebno je da se često ventilaciju stana, dječja soba svaki dan oprati pod i obrišite prašinu, kako bi dijete samo ili masaža vlasišta koristeći masaža, također je koristan za masažu vrata i grudi, pokušajte da ne iritiraju bebu samo svaki put svidi roditelji.

3. Ako je dijete često traumatična glavom, a onda uskoro će početi da ga boli. Zadatak roditelja u ovoj situaciji je da se spriječi povreda negativan uticaj. Neophodno je da se osigura sigurnost djece u kući: ukloniti dodatni namještaj lopte na uglovima stolova i ormara držati specijalne gume obloge, staviti nešto meko u noćnim djeteta, i tako dalje D..

Kada dijete vdarytsya glave, mama ili tata odmah rukom protrljao tačke udara da se raziđu krv i sprečava stvaranje hematoma, zatim staviti nešto hladno i osigurati djetetu miran.

4. tumori mozga može uzrokovati redovne glavobolje djeteta. Onkologa kažu da glavobolja s povraćanjem, gubitak sluha ili vida, treba prisiliti roditelje da odmah pokaže bebu doktor i podvrgnuti magnetnu rezonancu da studira. Samo pravovremeno liječenje kako bi vam pomogli da se spasi dijete od raka.

5. Umor i opterećenja dijete može doslovno "knock" ga, ima jake bolove u glavi, letargija, apatija, i tako dalje. D. Dakle, liječnici preporučuju alternativni psihički stres sa opuštanje da je zabava igre, pjesme, plesove, planinarenje u cirkusu i tako dalje.

Glavni uzroci glavobolje kod djece
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti