Manualne terapije za bol u leđima

Zdravlje I Medicinska Video: Praktična Žena - Ventuze - Tretman Za Bolove I Povrede Na Leđima (Juli 2019).

Anonim

Odmah naglasiti da kiropraktiku treba strogo primijeniti na iskazu, nakon pažljivog pregleda i pojašnjenja prirode i lokaciju procesa bolesti.

Manualne terapije za bol u leđima

Odmah naglasiti da kiropraktiku treba strogo primijeniti na iskazu, nakon pažljivog pregleda i pojašnjenja prirode i lokaciju procesa bolesti. Metoda manualne terapije se uglavnom koristi za eliminaciju blok u kičmi i zglobovima, što je vidljivo na radiogram. Uspjeh liječenja ovisi o tačnosti dijagnoze, iskustvo i sposobnost doktor da pravilna tehnika može ukloniti blok u deliću sekunde.

Kontraindikacije ovu metodu lečenja upalnih bolesti zglobova i ozljede kralježnice nakon ozljede i mobilnih država kralješka. Kada se rijetko koristi bol u leđima stečenih tijekom života degenerativnih bolesti metode kičme. Ali, osteoporoza se često naziva kao stroge kontraindikacije. To je vjerovatno zbog poznate tehnike teško kiropraktičar tretmana koji su opasni kada kost krhkost.

U liječenju osteoporoze primarna uloga efekata terapije na skeletni sistem, isključujući druge uzroke bola. Slika bolesti često razviju protiv drugih bolesti ili promjena povezanih sa starenjem, jer simptomi često proći nezapaženo. Glavna manifestacija osteoporoze kičme je bol u leđima. U ovoj bolesti uzrok bol može biti kompresije frakture kičme ili djelomičnog raspada, mikrofrakture sa malim krvarenja, degenerativne promjene tetiva, mišića i ligamenata, držanje i motoričke sposobnosti.

Fresh slomljena vertebralnih tijelo u pratnji akutnog bola koji daje prsa ili abdomena i oštrim ograničenja kretanja. Kompresija kralježak raste oštro sa porastom težine, neravan vožnja, kašalj ili kihanje. Kompresije frakture kralježaka i naknadne deformacije će neminovno dovesti do smanjenja ljudske rasta i izraženiji torakalna kifoza, popularno nazvan "udovica grbu." Takvi pacijenti godinama vodila hronični tup bol u leđima i kostima kuka ili drugih kosti previše. Bol se povećava sa bilo kojom fizičkom aktivnošću, hodanje, kašalj, napinjanje.

Jedan od glavnih uzroka hroničnih bolova u leđima je naprezanje mišića koji proizlaze iz sistematskog nevoljne kontrakcije mišića zbog promjena kičme držanje i deformacije dođe. Ova bol se povećava sa produženim stajanje i hodanje smanjuje. Samo ove vrste bolova može liječiti u redu za upotrebu metode.

Manualne terapije za bol u leđima

Trenutno manipulacija prije nove terapijske tehnike mekih performanse koje se mogu koristiti u osteoporoze, bez straha od ozbiljnih posljedica. Mnogi vodeći doktora kiropraktike medicine u našoj zemlji manualnoe uspješno koristi u liječenju boli sindroma na pozadini osteoporoze. Ona koristi samo nontraumatic tehnike neyrom'yazovi kao što su cranio-sakralni terapija, mišića energije tehniku, miofascijalnom oslobađanje (istezanje), visceralne manipulacije i drugi.

Već akumulirani kliničkih podataka posljednjih godina na pozitivne rezultate takvog tretmana. Ove tehnike su izvedeni mekan, nježan tehnike da odražava promjene lokomotornog sistema. Na ovaj način, uspio vratiti normalan položaj, vrati originalne mobilnost, za normalizaciju aktivnost autonomnog nervnog sistema i eliminirati bol. U bolesnika sa smanjenim torakalne kifoze, povećan obim bezbolno kretanje, normalan ton mišića i ligamenata.

Stručnjaci su mišljenja da manipulacija se može koristiti u liječenju osteoporoze, ne može ne samo eliminirati bol, normalizira stanje mišića i ligamenata, ali i povećati efikasnost lečenja i rehabilitacije, masaža, fizikalna terapija i fizioterapija. Posebno važna je pretpostavka da će manipulacija smanjiti rizik od frakture zbog poboljšanja kapaciteta motora, smanjiti učestalost padova poboljšanjem koordinacije.

Manualne terapije za bol u leđima
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti