Prirodna obnova vizije metodom u.beytsa

Zdravlje I Medicinska Video: Genetic Engineering Will Change Everything Forever – Crispr (Juli 2019).

Anonim

Moderna medicina nudi liječenje vida defekata sa naočarima ili operacije. Ali u nekim slučajevima realno je prirodni oporavak putem posebnih vježbi.

Teorija prirodnog oporavka razvijenih američkih oftalmologa Bates košnica. U Ukrajini, postalo je sljedbenika GA Shichko i VG Ždanova.

Osnovni principi prirodne regeneracije Bates

Osnova svih oštećenja vida je psihički stres, koji se javlja kada se oko se "pokušava" da vidi objekat. Dakle, prirodnu regeneraciju možda naučiti kako se puca ako se ovo napetost. Svaka ima svoju refrakcije tip greške stresa koji je izazvao (kratkovidost, dalekovidost, astigmatizam, dalekovidost, strabizam).

Bates također vjerovao da je proces smještaja obavlja se ne mijenja zakrivljenost leće i mišića, zbog utjecaja na oblik očne jabučice. Rehabilitacija prirodnih dogodi kroz posebne vježbe za oči.

palmynh

Za poboljšanje vida, naravno, vrlo važno naučiti da se opustite mišiće oka. Za tu svrhu, idealna palmynh - vježbe koristeći dlanove. Klasični palmynh obavlja na sljedeći način. Dlanovi se preklapaju u obliku kuće, zatvaranje oka. Kapke treba otvoriti. U ovom trenutku, ne postoji neki "warm-up" oči tople ruke. Zbog toga se mišići opuštaju, što je vrlo važno za prirodni oporavak na more. Na osnovu ovog klasičnog vježbe Bates razvila set vježbi za obuku slabih mišića oka.

Gimnastika za oči za metodu Bates

Veoma važno u gimnastici za oči trepćući Bates dodijeljen. Obavljaju sve vježbe treba da bude bez naočala, jedan od mišića lica, izbjegavajući nagle pokrete. Vježbe su prilično jednostavna u izvršenju:

  • oko kretanje gore i dolje, treperi, a zatim ih lijevo i desno, a zatim treperi;
  • kreće oči dijagonalno, lijevo dolje, desno gore, treperi. Zatim desno dolje, lijevo, gore, treperi. Ponovite nekoliko puta;
  • Nacrtajte pravokutnik oči, gore, desno, dolje, lijevo i više. Zatim, u suprotnom smjeru;
  • Oči moraju izvući "Dial" i pomaknite oči smjeru kazaljke na satu, a zatim nakon što treperi - kazaljke na satu;
  • slijeva oči trebaju izvući "zmija", a onda - u rikverc.

Odgovarajuće vježbe potrebne tokom palmynha mislim na lijepo, jer samo u tom stanju savršene mišiće opustiti. Prije odlaska palmynha potrebno zamisliti nešto crno, kao što su crne velvet ili crnom tintom prosula.

Prirodni oporavak je moguće, ako ne ove jednostavne vježbe. general - koristite ih na dnevnoj bazi, redovno. Ova metoda je posebno efikasan za zamor očiju nakon rada s računalom, gdje je važno da se poštuju ostali.

Prirodna obnova vizije metodom u.beytsa
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti