Nova otkrića u liječenju raka

Zdravlje I Medicinska Video: Čudo Tehnologije - Primjena Iort Metode U Liječenju Raka Dojke (Jun 2019).

Anonim

Na Univerzitetu Washington u St. Louisu su prvi kliničkih ispitivanja vakcine protiv raka kože. Specifične formulacije pripremili su naučnici na osnovu individualnih karakteristika tijela svakog pacijenta, koji su sudjelovali u eksperimentu. Suđenje vakcina napravljena od melanoma mutagene neoantyhenna proteina, koji su tumori koji se moraju oduprijeti raka stimulacijom imunološkog sistema.

Prepoznavanje efikasan neoantyhenna vrši pomoću specijaliziranih kompjuterskih programa i različitih laboratorijskih ispitivanja, tokom kojih su istraživači odredili genoma zdravog tkiva i kanceroznih tumora i odabranih sedam komada proteina. Na istom pacijenata leukocita generira dendritičke stanice.

Objavljeni podaci naučnici rad sadrži rezultate tri pacijenta u kojima personalizovan medicini efekt bez neželjenih efekata, što je dovelo do naglog porasta broja T limfocita i njihovu različitost.

Jedan od istraživača koji su radili na vakcinu Ton Schumacher napominje da su rezultati do sada dovoljno transparentan, a kažu da je lijek za rak kože stvoren i vrlo brzo trčanje. Ne zna se kako je imuni sistem aktiviran i da li se može zaustaviti rast tumora. Činjenica da su neke vrste malignih tumora potpuno percipiraju utjecaj na tijelo, suzbijanje imunog odgovora. Kao rezultat toga, mutant proteina ne mogu platiti antitela.

Prema jednom od imunologije na Washington University Beatrice Carreno, efikasne vakcine zasnovan na proteinima mutagene - stari san mnogih naučnika. Ako uspješan sada razvio metodu mogu biti efikasne za liječenje i sprečavanje ponavljanja ovih bolesti, kao što su rak pluća, mokraćnog mjehura ili debelog crijeva.

U međuvremenu, još jedan iznenađujuće otkriće u pogledu tretmana malignih tumora je poznata po naučnici sa Univerziteta Duke. Otkrili su da je rak mozga koji se zove glioblastoma inače, može izliječiti virus drugih smrtonosnih bolesti - polio.

Općenito, ćelije raka se prilagode uvjetima postojanja i ne dozvoljavaju imuni sistem da se uklonili što krije od njega. Novoj proceduri, kažu istraživači, eliminira "štit" tumori, omogućavajući dendritičke stanice ga otkriju.

Polio virus RNA je uklonjen iz jedne od glavnih genetske sekvence povezane sa određenim receptor na površini od gotovo bilo tumora. Promoviše oslobađanje toksina koji utiču na ćelije raka bez uticaja na zdravo tkivo. Terapija iskusili pacijenti su ljudi i primata.

U budućnosti, naučnici planiraju da istraže djelotvornost genetski modificiranih virusa u odnosu na druge vrste raka. Međutim, FDA - američke agencije koja prati kvalitetu hrane i lijekova, ne dozvoljava eksperimentalni tretman je kroz upotrebu smrtonosnog virusa. Nadam se da je odluka o odobravanju terapije i dalje će se uzeti u bliskoj budućnosti.

I dok neki naučnici bavi proizvodnjom vakcina protiv raka, drugi su otkrili da brz oporavak i prevenciju smrtonosne bolesti promiče fizičku aktivnost. Eksperimentalni rezultati su pokazali da vježba ne samo da povećava izdržljivost čovjeka i učiniti svoj život boljim, ali i pomoći da se brže oporavi od operacije na plućima. Redovna fizička obuka u određenim prihvatljivim granicama rezultiralo u manje simptoma i imali pozitivan utjecaj na sveukupno zdravlje pacijenata i njihovih psihološko stanje poboljšanjem socijalnih odnosa.

Istraživači u SAD-u vjeruju da redovno vežbanje može zamijeniti neke skupe procedure neophodne za liječenje tumora. Međutim, dok doktori ne žuri da se slažete sa ovom izjavom, jer nema znanstvene studije su imali, na žalost, ne. Međutim, zapamtite da preoperativne aktivnosti za bolesnika s rakom pluća je apsolutno sigurno, jednostavno malo trčanje ili hodanje pozitivan uticaj na performanse tijela i smanjenje komplikacija u budućnosti.

Medicina nije statična: nove eksperimentalne vakcine i tretmani za većinu ozbiljnih bolesti. Želimo isti uspjeh doktorima u svijetu u svim njihovim nastojanjima!

Nova otkrića u liječenju raka
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti