Ishranu i fizičku aktivnost

Zdravlje I Medicinska Video: Fizička Aktivnost I Zdrava Ishrana (Juli 2019).

Anonim

Danas često možete čuti o potrebi za fizičku aktivnost za mršavljenje i održavanje zdravlja. Ali pravilnu ishranu pod opterećenjem nije ništa manje važna od same vježbe. Poboljšanje metabolizma masti uspjeh paljenje i izgradnju mišića za vrijeme vježbanja u potpunosti ovisi o ishrani. A gladni prije i nakon treninga je štetno.

Prema istraživanju mnogi naučnici, to je kroz pravilnu ishranu temelj za mentalno i fizičko zdravlje, mentalne jasnoće i osigurati visoku efikasnost, optužbe za optimizam i vedrinu da čak važno za uspjeh u životu, uključujući i izgraditi karijeru. Tako, održavanje ravnoteže šećera u krvi će pomoći spriječiti iznenadne napade gladi i raspoloženja i stalnoj eksploataciji esencijalnih masnih kiselina aktivira mozak, normalizuje krvni pritisak i je prevencija upale u zglobovima.

Nedostatak mikroelemenata i vitamina dovodi do slabljenja imunološkog sistema, sindrom hroničnog umora i gubitak pamćenja. Ono što bi trebalo da bude jedete u opterećenja?

Dijeta za sportiste: Hrana na stres

Ako želite da se malo jutarnje trčanje, šetnja ili vježbe, obično zauzet vrijeme za puni doručak tamo, ali jesti, a ipak je to potrebno. Treba napomenuti da bez obzira bez obzira na svrhu jutra stresa, izgradnju mišića, gubitak težine, normalizaciju šećera u krvi kod osoba s dijabetesom, samo da postavite raspoloženje - bez doručka, ne možete dobiti od fizičke aktivnosti željenog rezultate.

Ako ne posnidayete vaše tijelo za vrijeme vježbe će izgorjeti daleko manje kalorija nego što bi to biti u stanju da se spali nakon doručka. Jesti prije fizičkog napora potrebno - to kaže dijeta za sportaše. Neki smatraju da ne jede prije vježbanja, postižu veći učinak, kao što su gubitak težine. Ali zapravo nije. Naravno, nemojte jesti neposredno prije vježbanja, jesti po mogućnosti dva sata. Tokom jutra treninga možete jesti nešto svjetlo (jogurt, sušeno voće ili jabuka) za 20-30 minuta prije treninga. Catching opterećenja mršavljenja u popodnevnim satima, po mogućnosti večera 30 minuta prije početka nastave.

Možete jesti salatu i sendvič sa tunom, jaja ili slaninu. U popodnevnim satima treninga preporučuje tri sata. Kalorija za vrijeme vježbanja ne bi trebala biti prazna.

Pre treninga poželjno koristiti složenih ugljenih hidrata, razne vrste žitarica, kukuruz, raž ili integralni kruh, krumpir ili rezance, i proteina, mliječne, riba, meso, povrće ili jaja. Preporučljivo je da ne jedu visokokalorična sportski lekcije slatkih jela. Takva hrana se brzo vari, ali glukoze sadržanih u njima, brzo podiže nivo šećera u krvi, a zatim ga brzo opada, nanošenje teških umor i glad. Zbog složenih ugljenih hidrata glukoze u krvi polako i konstantno teku, osiguravajući dug i produktivan rad srca i mišića.

Prehrana za vrijeme stresa

Prema ishrani za sportiste direktno tokom treninga ne treba jesti, ali mora piti mnogo. Od onoga što je tijelo gubi puno tekućine, pogoršanja zdravlja, što bi moglo dovesti i do nesvjestica. Ugasiti žeđ najbolje odgovara čiste vode ili čaja bez šećera.

Jesti nakon stresa

Ako jedete nakon treninga visoke masnoće hranu, možete smanjiti sve napore da se ništa. Naravno, nakon treninga postoji glad, kao ubrzan metabolizam. Stoga, ne možemo priuštiti da ugljenim hidratima na protein ili hrane koja sadrži puno aminokiselina od mesa, peradi, ribe, orasi, žitarice i integralni hleb.

Ishranu i fizičku aktivnost
Kategorija Medicinskih Pitanja: Ishrana