Ishrana (July 2019)

bos.doctorsask.com
Prednosti i mane vegetarijanske hrane

Prednosti i mane vegetarijanske hrane

Vegetarijanska hrana je vrsta hrane, u kojima su neki od ishrane isključuje životinjske proizvode. Postoji nekoliko područja vegetarijansku hranu: 1. veganstvo ili vegetarijanstvo strog. U ovom slučaju, iz ishrane u potpunosti isključiti sve proizvode životinjskog porijekla, uključujući med i recepata sastoje isključivo od biljaka; 2.

Protein hranu efikasno štiti srce i krvne sudove

Protein hranu efikasno štiti srce i krvne sudove

Dodavanje u ishrani proizvodima koji sadrže adekvatne razine aminokiselina može podržati kardiovaskularni sistem je efikasan kao vježbanje i odbijanje loših navika. Prijavljena su naučnici koji su inicijatori novog studija, koji je prodat u Sjedinjenim Američkim Državama (University of New England). Detaljni rezultati ovog rada su nedavno objavljeni u popularnom publikaciji pod nazivom "Journal of Nutrition".

Salama: sastav i svojstva

Salama: sastav i svojstva

Italija - Zemlja, na kulynarnыh tradicije kotoroj naslыshan cijelom svijetu. Jedan IZ većina populyarnыh proizvoda, predstavili smo kotoryya OVO Strana, je salama. Njen hotovyat kazhdogo regija u zemlji razlychnыm receptima Stoga Variety Vkusov sposobno vpechatlyt Čak trebovatelnoho potrošača. OVAJ ytalyanskaya kolbasa u Ukrajini vostrebovana holodnaya Kao užinu, i kako ynhredyent pryhotovlenyya pastы, pytstsы, juha i salata.

Morski plodovi i riba u našoj ishrani

Morski plodovi i riba u našoj ishrani

Morski plodovi i riba, zbog svoje nutritivne vrijednosti, omjer bi trebao biti dio svakog čovjeka gleda njihovo zdravlje. Proteina ribe - kompletna, odnosno sadrži sve bitne, ne proizvodi u organizmu, aminokiseline (lizin, triptofan, metionin, taurin). Taurin, na primjer, djeluje kao regulator posuda pod pritiskom, što je odlična preventivna bolesti kao što su hipertenzija, normalizacije razine šećera u krvi.

Poseban hrane

Poseban hrane

Poseban hrana - zdrava koncept hrane zasniva se na principu kompatibilnosti ili nekompatibilnosti različitih grupa proizvoda. Danas, ideja o posebnom hrane je kritiziran od strane mnogih nutricionista koji tvrde da ovakav pristup izradi svakodnevnoj ishrani nema znanstvenu opravdanje. U praksi, ideja poseban hrane postaje sve više i više sljedbenika.

Vegetarijansku ishranu

Vegetarijansku ishranu

Vegetarijanska ishrana je sistem hranu koja isključuje upotrebu mesa i ribe. Vegetarijanstvo ima nekoliko nivoa. Prvi nivo podrazumijeva isključenje iz ishrane od mesa i proizvoda od ribe. Drugi vehanizm nivo, koristite samo biljnih proizvoda, zabranjen - meso, ribu, mliječne proizvode i jaja. Syroyid zovu ljudi koji ne jedu tople, objašnjavajući činjenicu da je na temperaturama višim od 46S, enzimi su uništeni.