Bol u ruci na zapyastnom sindrom

Zdravlje I Medicinska Video: Sindrom Karpalnog Tunela - Poliklinika Bilić Vision (Juli 2019).

Anonim

Sindrom karpalnog tunela ili bolest pod nazivom službenika i programera. U drevnim vremenima je pretrpio pisari, koji je imao mnogo za pisanje i prepisati raznih dokumenata, knjige, evidencije, jer nije bilo printera.

Sindrom karpalnog tunela ili bolest pod nazivom službenika i programera. U drevnim vremenima je pretrpio pisari, koji je imao mnogo za pisanje i prepisati raznih dokumenata, knjige, evidencije, jer nije bilo printera. Danas se često pate programera koji rade previše ruku, pritiskom na tastaturi. Ali ne samo štampanje može uzrokovati karpalnog sindroma, a ne samo programeri.

Bilo koji ponavljaju pritisak na zglobu može uzrokovati razvoj tunel sindrom, na primjer, vožnja, sviranje glazbenih instrumenata, česte duge razgovore na telefonu, rad sa ručnim alatom, koristeći štapiće i mnogi drugi. Faktori koji doprinose razvoju sindroma karpalnog tunela može biti zdravstvenih problema, kao što je Raynaud bolest, dijabetes, hipotireoza, otkazivanje bubrega, menopauza, trudnoća i sindrom kompresije i tekućih upalu zgloba.

Na pozadini ovih bolesti je upala u kanal tunela i simptome karpalnog sindroma. Tunel sindrom zglob (TSZ) - hronično bolno stanje koje se razvija kao rezultat kompresije medijana živca upaljene, otečene zglob ligamenata. Tako postoji suženje kanala i kompresije medijana živca, fleksora tetive i krvne sudove četkom. Ponekad TSZ dovodi do atrofije medijana živca, da je njegova nepovratna uništenje.

Kada bol u karpalnog sindroma ruku

Glavni simptomi su bol tunel sindrom, peckanje, punoću i kršenje fine motorike ruku. Bol u ruci vrlo intenzivan, sprečava sna. Trnci izraženije na indeksu, srednjeg i palca. Osjećaj sitosti i preljev javlja u zglobu, mišiće ruku oslabiti. Motilitetom manifestira u nezgodno pokretima ruku, hvatajući stavke djeluje strane zastibannya tipke, vezivanje pertle.

Za dijagnozu obično sasvim vizualni medicinski pregled testa za pokretljivost i prikupljanje točnu povijest podataka. Za potvrdu dijagnoze provođenjem istraživanja elektromiografija. U težim slučajevima, može doći do oštećenja kosti, zatim dodijeliti X istraživanja.

Tretman TSZ dati ozbiljnu pažnju, jer mu ruke - glavno sredstvo ljudske aktivnosti. U blagim i umjerenim slučajevima, liječenje se provodi uz pomoć lijekova i sabija na zglob, uz obaveznu promjenu režima u opterećenje na ruci pacijenta. Korisni obloge dimexide (rafiniranje droga). Stisnuti Dimexidum pola razrijeđen s vodom, vlažnom krpom i staviti na zglob za 20 minuta. Nakon oblog primijeniti terapijske krema (gel).

U umjerenim slučajevima, ne samo u širokoj upotrebi protuupalni lijekovi, dodatno imenovan blokada, fizioterapija, masaža, terapija vježbe (vježbe za ruke) akupunkturu. U težim slučajevima, operacija se preporučuje (Hand Surgery), pogotovo ako bolest traje više od 10 mjeseci, a prati intenzivan bol, a ako starost pacijenta više od 55 godina.

Glavna droga preporučuje za oralnu administraciju na zapyastnom sindrom, je nesteroidni antiinflamatorni lijekovi (NSAIL), piroksikam, nimesulid, ketoprofen, ibuprofen. Kada uzimanje NSAID mogućih neželjenih efekata, ovi lijekovi imaju kontraindikacije, jer njihov cilj treba dogovoriti sa svojim ljekarom. Za vanjsko liječenje upotrebu Finalhel, Dolhyt, flex koje pomažu smanjiti bol, povećati mobilnost zgloba i da preciznije pokreta ruku.

Ono što je potrebno da se plaše prolaz tretmana, je težinski bolesti zbog neefikasnosti postupanja ili nepravilno izvršavanje predloženog imenovanja. U nedostatku terapijskog efekta opet mora da se konsultuje sa svojim lekarom promijeniti režim tretmana. To je upravo slučaj kada vremena stvari. A ako želite vratiti zdravlje ruke, treba da uradi sve preporuke doktora.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje!"

Bol u ruci na zapyastnom sindrom
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti