Bezbolan i efikasnih načina za riješi kukuruza

Zdravlje I Medicinska Video: Kako Podici Dupe ? Vezbe Za Dupe (Juli 2019).

Anonim

Sa mijenja cipele u ljeto, skoro svi ljudi su suočeni sa činjenicom da su formirani žuljeve na noge. Ovaj fenomen ne donosi samo nelagodu, ali i jezivi nepodnošljiv bol, što onemogućava normalan cipele za hodanje.

Većina plikovi pojaviti na onim dijelovima stopala gdje cipele ili pritiskom stvara trenje. Ispostavilo se da kukuruz može biti i suha i vlažna. Razlika između ova dva tipa plikova je da je mokra liječi u nekoliko dana, ali više bolnih i dry - zahtijeva posebnu pažnju i tretman.

Ako su se pojavile kukuruz, možete koristiti najefikasnije i bezbolan način da se oslobodimo ispod:

1. Trebat će vam jedno jaje, koje će morati da raskine i uklonite ljuske iznutra bijeli film mokrim strane treba da žuljeve na ugroženom području stopala.

2. Uzmite maslačak tokom cvjetanja i napraviti rez na stabljike, a zatim dostaviti sok, koje je potrebno za podmazivanje i kukuruza.

3. Uzmite svježi paradajz, izrezati jednom komadu, pričvrstite ga na žulj ili kotlet paradajz i mjesto "pare" u vodenom kupatilu za pet minuta, a zatim se ohladi rezultirajući cisterne Paradajz i pridaju prstiju i poklopac sa foliju.

4. Možete uzeti šljive ili smokve, kipjeti to primjenjuje na kalusa folijom i top koristeći zavojem ili gazom. Ovaj postupak je najbolje uraditi noću, tako da će rezultat biti efikasnije.

5. Limun u svakom domu, tako da na ovaj način nema problema. Cut limuna tako da se na to malo mesa ona bi veličine u potpunosti preklapaju kukuruza. Limun kožu treba da aplicira za 1-1,5 sati i ponovite postupak oko pet puta.

6. Vi ćete biti iznenađeni, ali su se brzo riješi suhe kalusa pomaže komad sirovog svinjskog ili goveđeg mesa. Potrebno je da odrezati komadić i pričvrstite na bolno mjesto za nekoliko sati, za pričvršćivanje gips ili zavoj.

7. Da biste odmah ublažavanje efekta bol, trebat će vam jedan biljke list kao što je Kalanchoe. Cut list kako bi se stavio u kukuruz mokrim dio biljke. Paketa popravaka Kalanchoe pomoću flastera.

Stručnjaci savjetuju sve prethodno prije tretiranja kurjih očiju, temeljito oprati i dobro da se pare stopala, tako ljekovita svojstva od gore navedenih proizvoda i postrojenja brzo stupaju na snagu i da će pomoći da efikasno riješi dosadnih bolnih plikova.

Bezbolan i efikasnih načina za riješi kukuruza
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti