Bubuljice na prste

Zdravlje I Medicinska Video: Můj Boj S Akné | Rady&Tipy (Juli 2019).

Anonim

Lokalizacija akni na prstima nije tipično za konvencionalne akne. Akne na nogama djeteta, a ne ukazuju na prisustvo atopijskog dermatitisa ili drugih bolesti koje će pomoći u identifikaciji doktora.

Atopijski dermatitis je alergijsku prirodu i obično počinje u djetinjstvu. Mala djeca često posmatra ekcematozni obliku. Protiv crvenilo osip plikovi pojaviti na lice (u obraze i čelo), onda su se distribuiraju na kožu na vratu, glava, torzo i udova. Bubble osip često razbijena, a tu vlage, ponekad sa ichor. Od ekcema prati jak svrab, djeca češlja fokus, a time i uvjete za ulazak infekcije. U starije djece i odraslih u dobi proces koji se često javlja u obliku neurodermatitisa u kojem je upalni fokus uglavnom nalaze u ekstremitetima. Uzrok akni na prstima može biti uboda insekata ili oblik šugu.

Ako se akne prepušteni sami sebi, bez terapije, ne može pretpostaviti njihove alergijske porijekla, jer alergijske reakcije su prestaje ukidanjem kontakt s alergenom. S druge strane, ako je kontakt sa alergenom nastavlja - liječenje kožnih reakcija ne daje željeni rezultat u ovom slučaju ne zaraste bubuljica. Pružiti antipruritic akciju propisane antihistaminici, uključujući ketotifen. Spolja primjenjuje hormonalne kreme (lorynden, flutsynar, ftorokort) stopa, a zatim pomoću cink-salicilna mast ili paste. Antibiotika je nepraktično dermatitis, jer to može dovesti do alergije, ali raslojavanja bakterijske infekcije ili propisati injekcije u odgovarajućim antibioticima: eritromicin, azitromicin, i drugi.

U umjerenim slučajevima upale akni pomoću metronidazola, usmeno 2 tablete 2 puta dnevno, kurs od 10 dana, a izvana - metrohyl gel 2 puta dnevno. Ovo je uobičajeni režim liječenja. Tu je najefikasniji način da se tretira akne na noge: benzoylperoksyd 5% i 10% gel (Benzakne). Lijek ima antibakterijsko djelovanje, obogaćena kisikom, ubrzava granulaciju čireva i drugih povreda donjih ekstremiteta. 5% gel se nanosi jednom dnevno. U težim slučajevima u dvije ili tri sedmice kreće na 10% gel. Važno je imati na umu da akne ne stisne, to je upalni čvorići.

Veliku vrijednost za pacijenta treba nositi. Sa mjesta lezije se mogu obratiti samo pamuk. To treba da se bavi znojenje, jer dramatično znojenje povećava svrab, izbjegavajte previše često pranje sa toplom vodom i sapunom pogođene kože. Operite kožu dermatitis ne smije biti više od 1-2 puta tjedno sa toplom vodom i beba sapun. Uboda insekata se tretiraju posebnim sredstvima: psylo-balzam fenystyl gel, oni brzo osloboditi svrab i spaljivanja, smanjuju upalni odgovor.

Šuga se tretira na različite načine, ovisno o stupnju manifestacije. Primarni alat - benzil benzoat (mast 10 i 20%, gel i emulzije), efikasno protiv svrab grinja. Lek se utrljava u kožu dva puta za 10 minuta sa 10 minuta pauze za dva dana za redom. Nakon obrade, promijenite donje rublje i posteljina. Trećeg dana pacijent je oprati i onda presvlačenje. Pre tretmana preporučljivo je istuširati ili kada s ručnikom i sapun za mehaničko uklanjanje grinja kože i slabljenje površinskog sloja kože, što će olakšati prodor lijeka.

Pravopis i izvor sintakse kada preštampanju sačuvana. Član prisutan sajtu "Site" odlično zdravlje! "

Bubuljice na prste
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti