Prevencija dijareje: kako da se ne radi problem

Zdravlje I Medicinska Video: Nature Way Of Healing From Depression (Jun 2019).

Anonim

Potrebno je shvatiti da proliv postoji niti jedan bolest - simptom koji može ukazivati ​​na i upozoriti o raznim razlozima koji obično brzo istražiti. Često se dijareja je u pratnji groznica, povraćanje i stomačne grčeve. Odraslih proliv u većini slučajeva ne snosi rizik. Ali, za djecu i starije osobe može biti preteča dehidracije, što dovodi do ozbiljnih problema i komplikacija.

Među glavnim uzrocima dijareje pojaviti: nekyp'yachenoyi piće zagađene vode; alergije na hranu ili alergija na lijek; intolerancije na hranu, želudac gripe, trovanje hranom, amebiasis, stres, emocionalni poremećaji.

Ako odrasli primijetiti na česte pokrete creva sa relativno dobro zdravlje i nedostatak temperature, oni mogu pokušati da se izbore sa ove nevolje. Ali doktor ipak treba primijeniti. A ako postoji i visoke temperature tijela, mučnina, povraćanje, javljaju krvavi creva, tu je teška uporan bol u želucu (više od 2 sata) - treba odmah se obratite lekaru za medicinsku njegu.

Proljev može dovesti do dehidracije, kada trajno suve usne i jezik, i ne postoji žeđ, često disanje, mokrenje je rijedak. U ovom slučaju, konsultacija sa lekarom treba piti puno tekućine, po mogućnosti toplo ili na sobnoj temperaturi (voda, bujon). Strogo je zabranjeno piti alkohol, kava, mlijeko i voćnih sokova. Ako je proliv je počeo beba, nahrani ga nastaviti dojenje. I s umjetnim hranjenja treba zamijeniti mlijeko kravlje čistoj vodi.

Nemojte jesti ako apetit je odsutan, i da li će - jede bananu, riža kaša vode, sušena bijeli kruh, zobene pahuljice, krumpir, kuhano ili pečena povrće, nemasno meso u malim količinama. Potrebno je u potpunosti odbije od svježeg voća, zeleno povrće, začinjena, masna i pržena hrana. Idi u apoteku i kupi Antidijarejski droge - oni su privremeno ublažiti stanje. Ali ne koriste ove droge za dugo vremena - oni mogu produžiti proljev ili izazvati teže povrede.

Za prevenciju dijareje je podsjetio otrcane fraze: Operite ruke toplom vodom i sapunom nakon korištenja WC-a, mijenja dijete i prije jela i nakon kuhanja (posebno kada se priprema sirovog mesa). Kupovine namirnica, gledati njihov rok trajanja. Heat tretirati proizvode i odbiti nepasterizirano mliječnih proizvoda. Također, ne ostavljaj za dugo vremena da se zagreje kuhana hrana - to bi moglo izazvati opasne bakterije uzgoj.

Prevencija dijareje: kako da se ne radi problem
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti