Prevencija dysbiosis

Zdravlje I Medicinska Video: Treatment Of Acetone Syndrome? How To Cure Acetone Syndrome In A Child? And To Prevent Diabetes? (Jun 2019).

Anonim

Korisni crevne mikroflore doprinosi razgradnji hranjivih tvari, sintezu vitamina i stimuliše imunološki sistem.

Disbakterioza - kršenje crijevnih sastava mikroflore u kojem je sve veći broj truljenje, brodylnoy mikroorganizama i gljivica, a broj korisnih bakterija, nasuprot tome, smanjuje.

prevencija dysbiosis

  • Adekvatan unos vlakana i dnevne fizičke aktivnosti promovirati crijeva motilitet, promocija stolice, profylaktyruyut zatvor, blagotvorno dejstvo na normalnu mikrofloru.
  • Šećer - savršena hrana za kvasce, pa bolje da ograniči slatkiša. Kao životinjskih proteina, koji promovira prekomjerne potrošnje reprodukcije truljenje mikroorganizama.
  • Potrošnja hrane bogate pektina (uglavnom voće). Mehanizam djelovanja pektin nije u potpunosti objavljeni, ali njihov blagotvorni efekti na crevne mikroflore dokazana.
  • Mliječni proizvodi i "živi" jogurt, koji sadrže bakterije mliječne kiseline. Ovi proizvodi pripadaju probiotika.
  • Prebiotici - supstance koje se ne vare čovjeka, već degradiran korisne mikroflore i doprinose njegovom rast i reprodukciju. Prebiotici su vmolochnyh proizvodi, žitarice, kruh, luk i češnjak, grah i grašak, gljive, banane.
  • Smanjenje stresa. Pokazala da stres, nepovoljne ekološke situacije negativan učinak na crevne mikroflore.
  • Racionalna upotreba antibiotika - cilj samo vracha.Disbakterioz može izazvati dugotrajne antibiotske terapije. Po pravilu, uobičajeni antibiotika dysbiosis je. A ako je on razvija, u vrlo blage i normalno crevne mikroflore oporavlja brzo nakon tretmana. Međutim, produženo kurseva antibiotika su vrlo jake vrlo "čist" crijeva. Stoga, kada su imenovani ove droge, sa svojim je prijem i prevencija dysbiosis.
  • Ponekad su uslovi u stomaku kada normalnu floru jednostavno ne može postojati. Tako je netolerancija na razne supstance (gluten, kazein, laktoza, itd). Kada uđu u tijelo, ne postoji rastinje i mora biti isključena.

Najbolja prevencija dysbiosis - zdrav način života i pravilnoj ishrani. U većini slučajeva, dovoljno tijelo rezerve "prilagoditi". Ako ipak dođe do problema, prva stvar koju treba učiniti je - da se utvrdi uzroke dysbiosis, a zatim zauzimaju tretmana.

Prevencija dysbiosis
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti