Sprečavanje bolesti desni

Zdravlje I Medicinska Video: Upala Desni – 8 Narodnih Recepata Koji Će Vam Pomoći (Juli 2019).

Anonim

Ponekad se to dogodi kada pranje zuba blago krvarenje. Često mi ne obraćaju pažnju na to, ali to ukazuje na bolest desni, što je čest uzrok gubitka zuba kod odraslih. To je vrlo važno za liječenje desni i vrši prevenciju bolesti.

Jedan od razloga za bolesti desni je plaka. To može uništiti ne samo desnevuyu tkivo, ali kosti koji podržava zubi. Plaketa eventualno pretvoriti u kamenca i postupno progresivna bolest desni - olovo da se povuku desni od zuba, akumulacije gnoj, i na kraju - do gubitka zuba.

Ako primijetite znakove gingivitis (krvarenje, crvenilo, loš zadah, desni udarac-up), onda treba da se obratite stomatologu.

Međutim, kako bi se spriječilo upale, morate slijediti jednostavne smjernice.

higijena

Potrebno je da pažljivo prati zube dva puta dnevno. Apoteci možete kupiti posebnu pastu za zube za liječenje bolesti desni, koji treba da sadrži fluor.

Kada četkanje treba držati na 45 stupnjeva do zuba. U tom slučaju, možete oprati i zube i desni. Zubi su najbolje čiste rotacije pokreta. Električna četkica za zube je efikasniji u borbi protiv plaka nego što je uobičajeno. Tokom dana, nakon obroka, koristite zubni konac.

kalcijum

Da biste spriječili uništavanje koštanog tkiva, koji se sastoji zubi, treba ojačati. Da biste to učinili, tijelo treba kalcij.

U ishrani svake osobe bez obzira na stanje zuba i desni treba da sadrži mliječne proizvode, susama, bademi, sjemenke, povrće i zeleno lišće.

Vitamin C je također koristan u krvarenje desni, međutim, treba biti oprezan, jer ublažava simptome, ali ne uklanja uzrok.

Procedure kod kuće

Za prevenciju bolesti desni treba čistiti ne samo zube, ali i jezik. Za bolji protok krvi u desni ih nježno masirajte, držeći između palca i kažiprsta. Ovi postupci su najbolji alternativni, danas čist jezik i sutra masirajte desni.

Ispiranje usta mogu koristiti rastvor vodonik peroksida ili klorheksidin. Za tu svrhu, 1: 1 mix 3% rastvor vodonik peroksida i tople vode ili razrijeđen hlorheksidin jedan kašičicu po čašu vode. Možete se prijaviti na desni prstom vodeni rastvor sode bikarbone, a zatim početi četkanje.

Korisni hrane

Tvrdi vlakana koje sadrže biljne hrane, kao što su jabuke ili šargarepe, dobro očistiti i stimulirati desni i zube.

zdrav život

Zdrav način života je važan za sprečavanje bolesti desni. Nikotin i alkohol se uklanja iz organizma vitalnih vitamina i minerala. Konstantan stres i napetost oslabiti tijelo, a on ne može uspješno boriti protiv infekcija i bakterija.

kod zubara

Redovno prolaze preventivni pregled kod zubara. Doktor će odrediti bolesti desni rano i propisati efikasan tretman koji neće biti potrebno mnogo vremena i novca.

Sprečavanje bolesti desni
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti