Profit ne pomaže ekcema

Zdravlje I Medicinska Video: How To Make A Profit While Making A Difference | Audrey Choi (Juli 2019).

Anonim

To je dugo mislio da ekcem novorođenče dobro na tretman sa probioticima. Međutim, rezultati nedavnih istraživanja su pokazala da oni ne samo da ne pomažu, ali može čak i naškoditi zdravlju djeteta.

Ekcem - akutne ili hronične nezarazne recidivirajuća upalne bolesti kože, koja se manifestuje osip, peckanje, svrbež i crvenilo. Ovo je prilično uobičajena bolest, koja pogađa oko 20% stanovništva. On je posebno sklona djeca. Ekcem nije zarazna, ali daje puno neugodnosti za pacijenta. Naučnici veruju da ekcem - reakcija imunog sistema na alergene. Mnogi stručnjaci predviđaju steroidi u ovoj bolesti i preporučiti uvijek navlažite zraka u sobi pacijenta. Također naširoko koristi antihistaminicima.

Međutim, u ovom trenutku određeni režim liječenja ekcema ne postoji. Ranije, uočeno je da probiotičke dodaci su ponekad ublažava pacijenata. Profit - non-patogene bakterije za ljude koji pomažu u obnovi normalne flore gastrointestinalnog trakta i čišćenje je od štetnih mikroorganizama. Oni se nalaze u mnogim namirnicama, kao što su jogurt, nepasterizirano mlijeko, kvasac, kao i hranu za bebe.

Roditelji obychnohorosho se odnose na probiotike, jer su prirodni i ne uzrokuju štetu na tijelo. Oni također pomažu kod proljeva i nadutosti koji se često javljaju nakon uzimanja antibiotika. Ali niste vidjeli nikakve pozitivne rezultate takvog tretmana.

Profit i ekcema

U roku od pet godina, naučnici su proučavali učinak probiotika na ljudski organizam. Studijom je obuhvaćeno djece s ekcemom uzrasta od 1 mjeseca do 13 godina. U 46 slučajeva, počinitelji su probiotici crijevnih infekcija i oštećenja tkiva. Teška pogoršanja kod pacijenata osim ekcem je dijagnosticiran "pankreatitisa."

Dakle, potrošnja probiotika nije štetan za probavnog trakta, kao što se ranije mislilo. Naučnici smatraju da bi trebalo konzumirati u umjerenosti i samo zdravi ljudi.

Profit ne pomaže ekcema
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti