Rehabilitacija nakon implantacije

Zdravlje I Medicinska Video: Poslijeoperacijske Vježbe Nakon Meniscektomije Koljena (Artroskopije Koljena) (Juli 2019).

Anonim

Zubni implantati - hirurške intervencije, koji se odlikuje različite efekte, uključujući i negativan. Nakon ugradnje zuba je proces rehabilitacije tijela, što daje reakcija na strano tijelo.

Dental implant - instalacije titan vijak u kojoj kosti kao donje i gornje čeljusti. Kada instalirate vijak pribjegavanje rezove i šivanje. Kada implantat se u potpunosti uzeti korijen, to postaviti krunica. Nakon ugradnje zuba često su različite komplikacije jer pacijenti je posebno važno u ovom periodu da prate sve uputstva svog lekara.

Komplikacije nakon ugradnje

Nakon ugradnje zuba, kada oralna higijena, performanse liječnik imenovanja, i što je najvažnije - kada se pravilno instaliran implantata komplikacije su rijetke, ali još uvijek mali faktor rizika je prisutan. Komplikacije se mogu podijeliti u dvije vrste:

  1. Komplikacije koje se javljaju prilikom ugradnje zuba.
  2. Komplikacije nakon operacije za implantaciju zuba.

Komplikacije koje se javljaju tokom implantacije može doći ako je donesena dijagnoza pogrešno ili doktora sa nedovoljnim kvalifikacijama greška. period komplikacije rehabilitacije zavisi od karakteristika ljudskog tijela, kao i brigu za svoje zube nakon implantacije. Oni mogu uključivati:

  • modrice;
  • krvarenja;
  • razlike šavova;
  • upala u meko tkivo vilice;
  • bol u implantat.

Hematom nakon dentalnih implantata - prilično često, oni se obično održavaju u trajanju od 5 dana, a ostatak ovisi o ispravnom brigu i poštovanje preporuka.

Periimplantat i odbacivanja

Čak su i neki put nakon instalacije zubnih implantata može uzrokovati probleme. Postoje samo dva, i to periimplantat odbacivanje implantata.

Preiimplantat - upala kosti oko implantata. To dovodi hematom, koji se nalaze na utikač implantata i modrice koje nisu dugo i početi nahnivat. Drugi razlog za ove komplikacije mogu biti nepravilno pripreme kosti krevet i neuspjeh oralne higijene.

Odbacivanje implantata je vrlo rijetko, jer biološki neutralni titana i obično preživi dobro. Razlog za to komplikacija nakon operacije implantat zuba može postati periimplantat ili osteoporoze - bolesti uzrokovane siromašnih dotok krvi do kosti.

Periimplantat izleiivo, ali to mora biti pravovremeno ili uklanjanje je neizbježan, ali je odbijanje je uvijek puna uklanjanje. U tom slučaju, vi ćete naškoditi ne samo svoje zdravlje, ali i finansije: kao što je poznato, instalirate implantat - prilično jeftin način proteze.

Izbjegavajte komplikacija nakon ugradnje zuba može se oslanjate na visoko obrazovanih doktora, ali ne zaboravite preporuke. U svakom upalnih procesa odnose se na zubara, ne odlaže tretman.

Rehabilitacija nakon implantacije
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti