Tooth uklanjanje retinirovannoho smjernice

Zdravlje I Medicinska Video: Future Health Biobank Video Tour (Jun 2019).

Anonim

Teško uklanjanje zuba zove operaciju u kojoj je zubni kirurg koristi posebne alate ili opremu. Ako jednostavno skidanje vađenje zuba sa…

Prioritet moderne stomatologije - očuvanje prirodnih zuba pacijenta, da ih tako ukloniti samo u ekstremnim slučajevima. To uključuje retinirovannyy zub - onaj koji može prorizatysya. Ovo se može dogoditi iz raznih razloga.

  • Često Retinirovannye su umnjaci (umnjaka) koje rastu kod ljudi u odrasloj dobi. Zub mogu ući u mjesto, jer se zatvara kosti ili sluznicu, ili on jednostavno nema mjesta u dugo-osnovana serije.
  • Poteškoće mogu nastati zbog preranog gubitka bebe zuba, jer to dovodi do pogrešnog erupcije zuba (slomljena prostorne ravnoteže).
  • Također, postoje i suprotni slučajevi u kojima nevypavshiy mlijeko zub ne raste kontinuirano.
  • Ponekad je retinirovannyy prvi zub je pogrešno i raste u pogrešnom pravcu.

Retinirovannyy zub treba ukloniti ili osušeni, čak i ako to ne uzrokuje bol Zato što je u svakom slučaju će pokušati da raste i pritisak na korijene susjednih zuba. Oštećen desni postati laka meta za infekcije. Važno je primjetiti retinirovannyy put stomatolog zub dok nije izazvala zarazne upale.

Hirurško uklanjanje retinirovannoho zuba

Precizno odrediti položaj retinirovannoho zub sprovoditi radiografski studija. Ovo omogućava doktoru da izaberu najbolji način za uklanjanje bez oštećenja okolnog tkiva, obično jer pristup zub jako teško. Postupak se izvodi pod anestezijom. Stomatolog smanjiti desni, kost bušilice i vuče zuba. Na svom doktor stavlja lijek koji ublažava bol i brzine zarastanje tkiva. Ponekad zašije rupu. Perioda oporavka traje nekoliko dana. U nekim slučajevima, pacijenti propisanim anestetika.

Ortodontske terapije retinirovannoho zub

U slučajevima u kojima želite da sačuvate problem zub, ortodonti pomoću posebnih postupaka i proteze "izvlačenje" njegov desni. To je složen proces koji traje nekoliko meseci. Ova metoda se koristi kada Retinirovannye je važno za ljudski zub - kao što je pasa.

Tooth uklanjanje retinirovannoho smjernice
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti