Istraživači su zaključili da su ribe sa antarktika može biti fontana mladosti

Zdravlje I Medicinska Video: The Choice Is Ours (2016) Official Full Version (Juli 2019).

Anonim

Stručnjaci iz kompanije Sirona Biochem (Vancouver) pronađeno rješavanju misterija vječne mladosti u potpuno neočekivanom mjestu - Antarktiku ribe. Biotehnologija je uspio izolirati određenu supstancu, glikoprotein pod nazivom "heparansulfat."

Heparansulfat - prirodni "antifriz" koji štiti ćelije od štetnih efekata ribe sredine i ekstremne hladnoće Antarktika. U stvari, supstanca otkrivena je spoj sa ostacima proteina šećera, koji štiti ćelije kože od oštećenja efikasnije nego antioksidanata. Heparansulfat ima potencijala u kozmetici, jer je to supstanca koja produžava život ćelija, a samim tim i na kraju čuva stanice kože, koja, tvrde naučnici, što mlađi izgled.

Studije, koji je ocenio vizualne znakove starenja, naučnici potvrdili pretpostavku glikoprotein. na ovom pronalaženje kozmetičke kompanije koje teže razvoju novih tehnologija za borbu protiv starenja i njegu kože proizvoda na bazi heparansulfatu na bazi. Dok stručnjaci pokušavaju da stabilizuju vezu na isti zaštitna svojstva heparansulfatu otkrivena samo na niskim temperaturama.

Istraživači su zaključili da su ribe sa antarktika može biti fontana mladosti
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti