Ryshta liječenju i prevenciji

Zdravlje I Medicinska Video: Vitamin D Pomaže U Prevenciji I Liječenju Raka, Autoimunih Bolesti, Dijabetesa, Osteoporoze... (Juli 2019).

Anonim

Ako idete na odmor u egzotične zemlje, budite spremni da će naići na egzotične bolesti. Dok je na odmoru u inostranstvu, možete pokupiti monstruozna parazit. Njegovo ime - ryshta.

U davna vremena zvalo ryshta vatrene zmije, i infekcija rishtoy - dracunculiasis - doslovno prevedeno kao "mali zmajevi poraz."

Šta ryshta?

Ryshta ili dracunculiasis - bolesti kože, izazvala žena okrugli crv dracunculus medinensis. U crv ljudskog tijela, ili preciznije, njena larva ulazi u vodu. Sa crevnih parazita ukloniti limfne čvorove, koje rastu i druže. Muški umire nakon parenja, ženka i nastanio se u potkožnom tkivu. Inkubacija traje od tri do osamnaest mjeseci, a završava do puberteta žena. Domaćin se javljaju parazit čireva.

Parazit živi u Africi, Arabije, Afganistana, Indije i Perzije. On je doveden u Brazil. U CIS crv živjeli u Starom Bukhara.

tretman dracunculiasis

Ryshta izvađen samo operacije. Proces može trajati dugo, kao da je šteta crv ulazi u ranu toksične tečnosti. Ova glava crv uhvatite pincetom, a zatim pažljivo izvucite ga i rana instrumenta. Ponekad ženski eutanazirana i sterilizirana prije operacije. Ekstrakt crv - prilično dugotrajan proces, jer može doći u dužini od šest metara.

Dijagnosticirati prisustvo ovog parazita je lako: on otvara ide pod kožu, stvarajući neku vrstu olakšanja na površini čir i možete vidjeti na čelu crva. Vlasnik ryshty dok doživljava svrab i jake bolove na mjestima lezija poravnava kože, čireva pojaviti s mjehurićima. Osim toga, pacijent može dovesti temperatura, pojavljuju groznica. Omiljeno mjesto naselja crva je donjih ekstremiteta.

Posljedice ovog parazita može biti veoma tužan. To su različite alergijske reakcije, trovanje krvi, gangrena.

Postoje slučajevi samo kada ryshta rastvorene u organizmu domaćina. Ova varijanta bolesti je moguće ako je žena u kontaktu sa vodom leži larve, a onda ona umire.

prevencija

Prevenciju infekcije rishtoy sprovedeno na globalnom nivou. Za zaštitu stanovništva protiv ovog parazita koji sljedeće mjere:

  • u zemljama, u kojima ova ustanova redovno provodi tretman vode;
  • Zabranjeno je piti vodu iz slavine ključanja i preporučuje se da profiltrovyvayut kroz gustu tkaninu;
  • nosioci parazita su mačke i rakovi, Kiklopa koji gutaju crva larve, jer su ove životinje sterilizirano i uništeno;
  • vodi evidenciju i detaljno ispitivanje svih pacijenata inficiranih rishtoy;
  • isključeni pacijenti kontakt s pitkom vodom;
  • Pročišćena voda koje javnog vodovoda.

Srećom, do danas zahvaljujući naporima Svjetske zdravstvene organizacije žarišta zaraze ovim parazitom nije mnogo. U posljednjih nekoliko godina, slučajevi masovnih infekcija poznat samo u Africi. Za trideset godina broj infekcija se smanjio: 1980. je bilo oko tri miliona eura, do 2011. godine samo 1.058 poznata pojava ove pošasti.

Ryshta liječenju i prevenciji
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti