Naučnici su otkrili zašto čujemo unutarnji glas

Zdravlje I Medicinska Video: A Crucial Video For Awakening! – Satsang Is God'S Magnet (Jun 2019).

Anonim

Kao rezultat dva eksperimenta, Mark Scott, istraživač na University of British Columbia, pronašli dokaze da mozak signal poznat kao eferentnih kopija (signal koji nam pomaže da razlikujemo procesa percepcije, mi sami nazvati vanjskim podražajem) igra važnu ulogu u nastanku interne jezika.

Eferentnih kopija - neka vrsta predvidio signala koje proizvodi mozak, koja pomaže da se objasni, na primjer zašto drugi ljudi da nam zagolica, zar mi sami ne možemo.

Ovaj signal predviđeno vlastitim pokretima i efikasno smanjuje osjećaj golicanja.

Isti mehanizam radi kada naš auditivni sistem obrađuje jezik.

Kada kažemo kopirati unutarnji zvuk naš glas igra zajedno sa spoljnim zvuk koji čujemo.

Pričamo puno vremena i može ispuniti naš auditivni sistem, sprečavajući čuti druge zvukove tokom razgovora. Smanjenje uticaja vlastitog glasa u našim ušima - koristeći predviđanje eferentnih kopija - naše uši mogu ostati osjetljiv na druge zvukove.

Unutar kopija naš glas proizvedenih eferentnih kopija se može igrati čak iu odsustvu vanjskog zvuka i znači zvuk koji čujemo kada kažemo zapravo postoje interni predviđanje zvuk vlastitog glasa.

Istraživači su pretpostavili da će, ako eferentnih kopija zaista osnovu internog jezika, senzornih informacija koje dolaze iz spoljnog sveta treba da se nadoknadi interne kopija proizvodi naš mozak na isti način kao kada pokušavamo da zagolica sebe.

Ovi podaci su tačni. Uticaj spoljnih zvuka značajno smanjena kada su učesnici prohovoryuvaly u glavu zaliha, koji odgovara na vanjski zvuk.

Ovi rezultati su dokaz da se koristi interni sistem koji prvenstveno bavi stranih jezika i može pomoći rasvijetliti određenim patološkim stanjima.

Rezultati su objavljeni u Psychological Science, časopisu Udruge Psychological Science.

Naučnici su otkrili zašto čujemo unutarnji glas
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti