Naučnici su naučili kako napraviti protetske uši

Zdravlje I Medicinska Video: Can A Divided America Heal? | Jonathan Haidt (Juli 2019).

Anonim

9-godišnji engleski student nedavno shvatila san čitav svoj kratki život - roditelji su ga kupili moderne sunčane naočale. Dijete rođeno bez ušiju, sa jedinstvenom tehnikom ovog proljeća dobila normalno uho.

Hemifacijalni mikrosomiya je jedan od najčešćih nedostataka razvoja fetusa, što može imati mnogo sojeva tkiva lica.

U Keyran Sorkin (Keiran Sorkin), mladi stanovnik engleskog grada u okrugu Hertfordshire Bushey (Bushey, Hertfordshire), ovaj kongenitalna anomalija očigledan nedostatak oba uha. On je imao ozbiljnih problema sa sluhom.

Kada dijete odrastao, on je bio na savjet roditelja skriven defekta pod dugu kosu - duga kosa, ali nije mogao da nosi slušni aparat, dječak se nije mogao koristiti čaše.

Pomoći vašem djetetu doći hirurga Pedijatrijskoj klinici u Londonu. Oni se koriste za formiranje uši hrskavice fragmenti koji imaju Keyran rebra. Pošto su formirali hrskavice uši, i koristi se kao model majka uho. Tiny "uši" ušivenim do tkiva glave na mjestima gdje su morali biti stara.

Nešto kasnije, kada je "kostur" uši dostigao željenu veličinu, doktori pokriven mrlje na koži preuzeta iz glave Keyran. Nedavno, doktori proglasili dječak da se proces liječenja je u potpunosti završen - ispred njegove uši sada se ne razlikuje od "prave". Keyran sada ne samo sretan da nose sunčane naočale, ali i izgubili potrebu za cjelogodišnje habanje kosu "a la Bitlsa".

Naučnici su naučili kako napraviti protetske uši
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti