Naučnici rekao o prednostima dobrog držanja

Zdravlje I Medicinska Video: Los Serrano 111 Capítulo (Donde Dije Digo Diego) (Juli 2019).

Anonim

Istraživanja su pokazala da je dobar stav općenito povećava samopouzdanje i samopoštovanje.

"Držite leđa ravno!" - Da, kao tvoja mama kao dijete, morate stalno ponavljaju ovaj moto. To je jako lijepo od koristi, a ne samo kičme.

Čak i držanje - jednostavan i efikasan način da se poveća samopoštovanje i efikasnije komunicirati u društvu. Ćete imati više samopouzdanja, ako samo proizvodi neće držati leđa i stajati uspravno "Svi odražava efekte stresa na vaše tijelo, a uz pravo nazad ćete izgledati više energičan i obećavajući." - objašnjavaju psiholozi.

"Čak i držanje omogućava vašem tijelu da se opuste i govori mozgu da ste u dobroj formi, što povećava nivo testosterona i poboljšava performanse Promjene u testosterona izaziva psihofiziološki efekt jednak intenzitet pobjedom u sportskoj turnir." - kaže kognitivni psiholog iz Kalifornije ovaj univerzitet Carney.

Studije su također pokazale da neće sjediti upravo stolicu pomaže povećanje energije i smanjenje depresije. Dobro držanje pomaže u smanjenju stresa i negativne osjećaje. Sa glatkim nazad ste manje brige i brinuti o stvarima.

Dobro držanje može poboljšati vaše osobine i performanse - na primjer, u određivanju rokova i učiniti ono što morate učiniti, izbjegavanje odlaganja. Idući put kada namitytsya važan sastanak, ne bi trebalo širiti ramenima!

Naučnici rekao o prednostima dobrog držanja
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti