Naučnici: moderan dizajn će omogućiti ljudima da žive najmanje 500 godina

Zdravlje I Medicinska Video: How I Hacked Online Dating | Amy Webb (Jun 2019).

Anonim

Google Ventures predsjednik Bill Marys u intervjuu za Bloomberg je rekao da smatra da je moguće povećati ljudski vijek trajanja do 500 godina zbog otkrića u razvoju medicine i biomehanike tehnologije, piše Forbes.

"Ako danas me pitate da li je moguće živjeti do 500 godina, rekao sam," Da "," - rekao je "U životu nauke su alate za nešto postići, kao što samo usudio da misli samo se nadam.. živjeti dovoljno dugo da se ne umre "- rekao je Marys.

On je rekao da Google Ventures ne planira napustiti ulaganja u tehnologiju startupe. Među projektima podržava Google Ventures, uključuje prijem pozvati taksi Uber, proizvođač termostata za stanovanje i poslovni prostor i Nest Labs programer Cloudera. U isto vrijeme predsjednik Google Ventures je rekao da je moguće da se do "više".

"U Silikonskoj dolini, mnogi milijarderi, ali na kraju smo svi će ići na isto mjesto. Izbor između napraviti mnogo novca, a kako bi se pronašli način da ljudi žive duže, što biste odabrali?" - upitao je.

Bill Marys studirao neurobiologije na Duke University u SAD-u. U posljednjih nekoliko godina, on je radio na projektima za produženje ljudskog života. Trenutni Google pristup je da je u stanju kroz pravilan način života modernog čovjeka do dobi od 120 godina. Ali onda će trebati pomoć nove generacije mašina kako bi nastavili gotovo u nedogled njihove živote.

Održan na prošlogodišnjem New York International Congress "Global Future 2045", poznati američki izumitelj i futurist Raymond Kurzweil rekao da je nakon 30 godina, čovječanstvo će naučiti da pruži praktično neograničen život stvaranjem kompatibilan s ljudskom tijelu novih bioloških mašina.

Prema Kurzweil, razvoj kompjuterske tehnologije i neuroznanosti će zauvijek zadržati mozak pojedinca. Ovaj napredak u drugim oblastima medicine će omogućiti promjenu u tijelu ", tijela koja su služili svoje vrijeme."

Naučnici: moderan dizajn će omogućiti ljudima da žive najmanje 500 godina
Kategorija Medicinskih Pitanja: Savjeti