Manje vision 1: da li mi je potrebno liječenje?

Zdravlje I Medicinska Video: A Prosecutor'S Vision For A Better Justice System | Adam Foss (Juli 2019).

Anonim

Postoje dva suprotstavljena mišljenja o tome da li vam je potrebno liječenje ako pogled minus 1. Neki smatraju da je takva vizija može živjeti u miru, dok drugi smatraju da je potrebno u svakom slučaju oftalmologa konsultacije i dalje liječenje.

Kratkovidost je jedna od najčešćih bolesti oka. U blagom ozbiljnost viziju u rasponu od minus 0,75 do minus 1,75. Da li je potrebno liječenje u zoru minus 1?

Metoda ranog korekcija

Smatra se da je vizija je minus 1 treba tretirati odmah nakon prvih simptoma, čak i ako je samo -0.75. U takvim slučajevima, pacijenti su propisane čaše imenuje restorativne i multivitamin terapija, razvio set vježbi za poboljšanje vida. Ova tehnika se zasniva na principu oslobađa oka. Loša strana ove metode je u tome što tijelo navikne na svoj novi status i da će se boriti kratkovidost.

Tretmani anatomske i smještaja kratkovidost

Smatra se da je osnova tih metoda koje lošeg vida na minus 1 može biti rezultat dvije vrste kratkovidost:

  • anatomske. U ovom slučaju Eye izdužena u smjeru anteroposteriornom i fokus pada na retina. Akomodativna mišića u ovom slučaju radi normalno. Ako se ova vizija vremenom je ispod minus 1, ne bi trebalo odlučiti o zahtjevu skleroplastyky (operacija za jačanje skleru);
  • akkomodatsyonnoy. Činjenica da je oko malo rasteže, ali vizija je minus 1 i dalje pada, rekao je slabost akomodatsiy mišića. Za poboljšanje vida (minus 1 ili više) u ovom slučaju voz smještaja mišića. U tom smislu, sistem vježbi za oči, simulatori i posebne medicinske terapija koja uključuje luteina-kompleks vitamina i aminokiselina i padne na poboljšanje dotok krvi do mišića oka. Naočalama u ovom slučaju nije propisana, jer je mišić mora trenirati, v. E. naprezanja. Neophodno je da prisili oči da pogleda u daljinu. Često kratkovidnost akomodativna spazam je rezultat očnih mišića kroz naprezanje (npr kada se radi sa računarom). U ovom slučaju, kapi midrijaza.

Odredite vrstu miopije pomaže ultrazvuk, koja pokazuje kako izduženi oči. Ako se, nakon pregleda i budnost tretmana minus 1 je pohranjena, to ukazuje na prisustvo pravog miopije. To znači da su potrebne naočale. Ali oni bi trebali biti slabiji od minus 1. Sposobnost da se vidi potrebu da se održi i vlak.

Za konsolidaciju rezultata minus terapije treba pridržavati preventivnih mjera. Potreban vam je da se smanji vrijeme provedeno ispred TV-a ili kompjuterskog monitora, obratite pažnju na svoje držanje prilikom čitanja i pisanja i sprečavanje umora očiju. Ovi jednostavni savjeti će vam pomoći da zadrži jasan pogled dugi niz godina.

Manje vision 1: da li mi je potrebno liječenje?
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti