Dah: uzroci

Zdravlje I Medicinska Video: Jednostavna Navika Koja Može Da Spreči Jutarnji Zadah! (Juli 2019).

Anonim

Loš zadah za mnoge od svojih vladara ostaje neoschuschaemymi. Koji su razlozi za njegovo pojavljivanje?

Prema statističkim podacima, 70% tinejdžera kaže da diše ustajao u stanju da ih odvratiti od daljnje komunikacije. Oko 85% djece smatra da je prvi sastanak je vrlo važno imati svjež dah, tako da se ne napravi loš utisak na sagovornika. Ali to je problem za odrasle.

Uzroci lošeg zadaha: sve počinje sa zubima

U većini slučajeva, uzrok lošeg zadaha leži u nepravilnom njegu zuba i usne šupljine. Stoga ne bi zanemarivanje četkanje i čišćenje koncem nakon svakog obroka. Ako to nije moguće, usta treba isprati najmanje. Bilo koji stomatolog svaki put sve govori o svojim pacijentima. Činjenica da su glavni krivci su pojave mirisa stanovnika našeg usta - bakterija. Stoga, čišćenje zuba, automatski kontrolirati njihovu reprodukciju, a rezultat je svjež dah. Stomatologa preporučujemo pranje ne samo zube nego jezikom riješi bakterija koje žive u i na njemu.

Ako ste - sretan vlasnik proteze, trebalo bi oprati zube i isperite usta temeljito je zato ostatke hrane lako može zaglaviti u njima. Ovaj dodatni izvor bakterija.

Češnjakom i duhan kao uzrok lošeg zadaha

Vrlo često uzrok ustajali dah samo su neki od proizvoda. Supstance, kao što su luk i češnjak, lako apsorbira u krv, i za vreme dok su se uklanjaju iz tijela, daha može biti posebno "mirisni".

Poznato je da je pušenje - jedan od razloga ustajali dah. Ako pušite ili žvakati duhan, vjerovatno će uticati na ovaj problem i ti i bilo koji liječnik će vam savjetovati što je prije moguće da riješi loših navika.

Kada je vrijeme da terapeut

Ako pratite sva pravila higijene, a zubar kaže da ste potpuno zdravi, a problem ustajalog daha ne odete, onda treba da se obratite lekaru da se utvrdi bolest koja može uzrokovati loš zadah.

Suha usta nakon uzimanja određenih lijekova (antihistaminici, antidepresivi), takođe, je uzrok ove neprijatne problema. Također suhoće nastaje jer neke lokalizirane infekcije, hronične upale krajnika, hronični sinusitis, hronični rinitis i dijabetes, problemi sistema gastrointestinalnog trakta i mochevyvoditelnoy.

Uklanjanje zdravstveni problem nakon osnovne pravila higijene, oslobađanje od loših navika i redovito posjeti zubaru, ne možete brinuti o dah. To je uvijek svježa!

Dah: uzroci
Kategorija Medicinskih Pitanja: Bolesti